Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Mbappe és Vinícius döntött a Celta Vigo otthonában – videóval

Újabb győzelemmel menetel a Real Madrid a bajnokságban, ezúttal a Celta Vigo kapitulált hazai pályán Carlo Ancelotti együttese ellen a spanyol élvonal tizedik fordulója folyamán…

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

A nemzetközi szünet után a Real Madrid ismét bajnoki mérkőzésre készült, ezúttal a Celta Vigo otthonában. A csapat legjobb támadói visszatértek a megszokott pozícióikba, Fran García a balhátvéd, míg Lucas Vázquez a jobb oldalon játszott, Thibaut Courtois pedig újra visszatérhetett a kapuba.

A mérkőzés elején a Celta Vigo kihagyta az első helyzetét, egy rossz rúgásnak köszönhetően maradtak 0-0-n. Fede Valverde hamar próbára tette a hazai kapust a Madrid első lehetőségével. A következő helyzetből azonban már gól született: A szemfüles Eduardo Camavinga csapott le Fran Beltrán egy pontatlan passzára, majd a francia társának játszotta azt a 16-os elé, aki egy bődületes bombát ragasztott a hazai kapus bal felső sarkába. Mbappé a csapat éllovasa, összesen nyolc gólt szerzett tizenkét mérkőzésen minden versenysorozatot figyelembe véve.

A Celta ugyan gyorsan válaszolt egy góllal, de a les zászló megakadályozta az hazai csapat ünneplését.

A második félidő folyamán összejött a Celta Vigo egyenlítése, azonban Swedberg góljára ismét tudott válaszolni a Real Madri; a frissen beálló Luka Modric egy gyönyörű gólpasszal tálalt Vinícius elé, aki nem tudta kihagyni a kihagyhatatlant.

A horvát játékos így Puskás rekordját döntötte meg, ráadásul a pályára lépése mint kiderült újabb három pontot ért a csapata számára. A Real Madrid 24 ponttal várhatja a jövő héten megrendezésre kerülő El Clásico-t.

Celta Vigo – Real Madrid 1-2 (0-1)
Gólszerzők:
Swedberg (51.) ill. Mbappe (20.) Vinícius Jr. (66.)
Kiállítás:ill.-

Celta Vigo: Vicente Guaita, Carl Starfelt, Marcos Alonso, Javier Manquillo (Javi Rodríguez), Hugo Sotelo, Fran Beltrán (Damián Rodríguez), Hugo Álvarez, Óscar Mingueza, Borja Iglesias (Anastasios Douvikas), Williot Swedberg (Alfonso González), Jonathan Bamba (Pablo Durán).

Real Madrid: Thibaut Courtois, Aurélien Tchouaméni, Antonio Rüdiger, Éder Militão, Eduardo Camavinga (Rodrygo ), Federico Valverde (Luka Modric), Fran García (Ferland Mendy), Lucas Vázquez, Kylian Mbappé (Dani Ceballos), Vinícius Júnior , Jude Bellingham.

 

A 10. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Alaves – Real Valladolid 2-3

Szombat:
Athletic Club – Espanyol 4-1
Osasuna – Real Betis 1-2
Girona – Real Sociedad 0-1
Celta Vigo – Real Madrid 1-2

Vasárnap:
14:00 Mallorca – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
16:15 Atlético Madrid – Leganes (Tv: Spíler 2)
18:30 Villarreal – Getafe (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Valencia – Las Palmas (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore