Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Suarez megerősítette, tárgyalnak az Inter Miamival a szerződéshosszabbításról

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami csatára megerősítette, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások szerződése meghosszabbításáról.

 (Photo by Angel Marchini/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Luis Suárez pénteken megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat az Inter Miamival a szerződésének meghosszabbításáról. Az uruguayi támadó, aki egyéves szerződést kötött a Major League Soccer (MLS) klubbal a 2024-es szezonra, elmondta, hogy jelenleg az ügyvédei tárgyalnak a csapattal.

„Tudom, hogy az ügyvédem beszélgetett a klubbal,”

– mondta Suárez.

„Tiszta fejjel a szezon befejezésére koncentrálok, ez volt a célom: a legjobb módon befejezni az idényt, és megmutatni a klubnak, hogy ha valakiben megvan a vágy, akkor jól érzi magát fizikailag. Természetesen reménykedem, hogy folytathatom, és továbbra is része lehetek a klubnak.”

Amikor egy újságíró rákérdezett, hogy játszana-e még egy évet, Suárez azt válaszolta:

„Ez a klubtól függ. Ha rajtam múlna, örömmel tenném.”

A 37 éves játékos jelentős szerepet játszott az Inter Miami idei szezonjában, hozzásegítve a csapatot első Supporters’ Shield trófeájához. Annak ellenére, hogy a szezon elején aggályok merültek fel az állóképessége és az ismétlődő sérülései miatt, Suárez végül 26 mérkőzésen 18 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott.

Jelenleg negyedik helyen áll az idei gólkirályi versenyben, mindössze 5 góllal lemaradva az első helytől. Suárezt nemrég az MLS MVP díjára is jelölték, csapattársával, Lionel Messivel együtt.

A csapat továbbra is jó úton halad, hogy megdöntse az MLS egy szezonban szerzett legtöbb pont rekordját, attól függően, hogy milyen eredményt érnek el a szombati New England Revolution elleni mérkőzésükön a Chase Stadionban.

Suárez szeptemberben bejelentette visszavonulását a nemzetközi labdarúgástól, így az uruguayi válogatott valaha volt legeredményesebb gólszerzőjeként vonult vissza, 142 mérkőzésen 169 gólt szerezve.