Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bournemouth otthonában lett oda az Arsenal veretlensége! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 8. fordulójának szombati játéknapját a Bournemouth és az Arsenal összecsapása zárta.

(Photo by Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a játékrész első félidejének első fele, igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, többnyire mezőnyharc zajlott a pályán. Az első komoly történésig egészen a 30. percig kellett várni, amikor a videóbíró segítéségével a játékvezető kiállította Salibát, aki utolsó emberként lerántotta ellenfelét, megakadályozva ezzel egy ígéretes lehetőséget. A 35. minutumban így is az Arsenal előtt adódott egy nagy helyzet, amikor Merino lőhetett a tizenhatoson belülről, de a próbálkozása kevéssel a bal alsó mellé ment. A 36. percben Semenyo tudott betörni a büntetőterületen belülre, majd célba vette a rövid felsőt, Raya azonban a helyén volt, és szögletre ütötte a labdát. A 42. percben egy beadás után Rayáról jött ki a labda, a kipattanót pedig Tavernier tűzte kapura, de a spanyol hálóőr lábbal hárítani tudott.

A második félidő elején rögtön egy komoly helyzetet alakított ki a hazai gárda, miután egy beadásra Semenyo érkezett ígéretes helyzetben, de a közeli próbálkozása jócskán a kapu felett hagyta el a játékteret. A 60. percben újabb hazai próbálkozást lehetett feljegyezni, Tavernier fejese azonban nem találtat kaput. A 69. minutumban nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez az Arsenal, Martinelli bal alsóba tartó lövését azonban hatalmas bravúrral védte Kepa! Egy perccel később meg is bosszulta magát az Arsenal kihagyott ziccere! A 70. percben ugyanis egy jó szögletvariáció után a csereként beálló Christie lőtt védhetetlenül a jobb felsőbe, 1-0! A 77. percben aztán egy komoly védelmi hibát kihasználva Evanilson csapott le a labdára, Raya pedig már csak szabálytalanul tudta megállítani a támadót, így büntetőhöz jutottak a hazaiak. A labda mögé Kluivert állt, ő pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 2-0! A véghajrában az Arsenal mindent megtett, hogy közelebb zárkózzanak, de nem tudtak betalálni, így a Bournemouth élt az adódó lehetőséggel és elvették az “Ágyúsok” veretlenségét!

Bournemouth – Arsenal 2-0 (0-0)
Helyszín:
Vitality Stadium Vezette: R. Jones
Gólszerzők:
Christie (70.), Kluivert (79. – büntető) ill.-
Sárga lapok:
Semenyo (63.) ill. White (68.)
Kiállítás:
ill. Saliba (30.)

Bournemouth: Kepa – Kerkez, Senesi, Zabarnyi, Araujo (Smith 46.) – Cook, Scott (Christie 63.) – Ouattara (Kluivert 63,), Tavernier (Sinisterra 63.), Semenyo – Evanilson (Ünal 82.) Vezetőedző: Andoni Iraola

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Calafiori – Rice, Partey, Merino (Jesus 81.) – Sterling (Kiwior 37., Nwaneri 81.), Havertz, Trossard (Martinelli 64.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 8. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Tottenham – West Ham United 4-1
Fulham – Aston Villa 1-3
Ipswich Town – Everton 0-2
Manchester United – Brentford 2-1
Newcastle United – Brighton 0-1
Southampton – Leicester City 2-3
Bournemouth – Arsenal 2-0

Vasárnap:
15:00 Wolverhampton – Manchester City (Tv: Match 4)
17:30 Liverpool – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Nottingham Forest – Crystal Palace (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore