Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányból fordítva őrölte fel a Tottenham a West Hamet – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 8. fordulójában a Tottenham Hotspur a West Ham Unitedet fogadta. Bár hátrányba került a Spurs, ez nem állította meg őket abban, hogy nagy arányú győzelmet szerezzenek.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Az első félidőben, a mérkőzés elején a West Ham szerzett vezetést Kudus góljával, aki Bowen passza után lőtt a kapu bal oldalába. A 36. percben Kulusevski remek találatával egyenlített a Tottenham, ekkor Maddison irányából kapott remek lapos passzt a svéd, majd a kapufa segítségével kilőtte a jobb sarkot. Jobban játszott a Spurs az első játékrészben, akár több gólt is szerezhetett volna, de nem voltak elég élesek a kapu előtt.

A második félidőben a Tottenham megállíthatatlan volt. Az 52. percben Bissouma góljával kezdték meg a gólgyártás, amikor egy szép összjátékot követően a bal alsó sarokba lőtt. Az 55. percben érkezett a harmadik hazai gól, ekkor Todibo öngólt vétett Szon lövése után. A 60. percben végül Szon is betalált a bal alsó sarokba, és ezzel megszerezte a negyedik találatot csapatának. A 61. perben Szon duplázhatott volna, de csak a jobb kapufát találta el. Spurs hullámzó támadásai teljesen felőrölték a West Ham védelmét, és a vendégek nem tudtak visszatérni a mérkőzésbe. Ráadásul emberhátrányban fejezték be a mérkőzést, amikor a 86. percben Kudus piros lapot kapott, miután összetűzésbe kerültvan de Vennel és Sarral. Végül újabb gól már nem született a találkozón.

Tottenham Hotspur – West Ham United 4-1 (1-1)
Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London) Vezette: Andy Madley
Gólszerzők: Kulusevski (36.), Bissouma (52.), Todibo (55. – öngól), Szon (60.) ill. Kudus (18.)
Sárga lap: van de Ven (84.) ill. Paqueta (43.), Soucek (56.), Soler (67.)
Kiállítás: – ill. Kudus (86.)

Tottenham: Vicario, van de Ven, Romero, Udogie (Gray, 88.), Pedro Porro, Bissouma (Bentancur, 81.), Maddison (Sarr, 46.), Kulusevski, Solanke (Richarlison, 81.), Szon (Werner, 70.), Johnson. Menedzser: Ange Postecoglou

West Ham: Areola, Kilman, Todibo, Guido Rodríguez (Mavropanosz, 70.), Emerson, Wan-Bissaka, Paquetá (Edson Álvarez, 61.), Soucek (Carlos Soler, 61.), Kudus, Bowen, Antonio (Summerville, 61.). Menedzser: Julen Lopetegui

A 8. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Tottenham -West Ham 4-1
16:00 Fulham – Aston Villa
16:00 Ipswich – Everton
16:00 Manchester United – Brentford (Tv: Spíler 1)
16:00 Newcastle United – Brighton (Tv: Match 4)
16:00 Southampton – Leicester
18:30 Bournemouth – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Wolves – Manchester City (Tv: Match 4)
17:30 Liverpool – Chelsea (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore