Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi beszélt a sérült játékosa állapotáról

A magyar válogatott a legutóbbi két Nemzetek Ligája-mérkőzésén nélkülözte az Olaszországban légióskodó hátvédjét…

(Photo by David Balogh/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olasz ParmaLive részére beszélt a Parmát erősítő Balogh Botond állapotáról:

“Úgy gondolom, Botond felépült, mert a sérülését még a Parma legutóbbi bajnoki mérkőzésén szedte össze. A meccs vége felé kapott egy rúgást, de ekkor még nem tűnt fel neki, hogy gond lenne. Aztán eljött a válogatott edzőtáborába, és az első tréning során érzett egy kis fájdalmat a vádlijában, így ezt követően kezelésbe vette az orvosi stáb. A második, bosnyákok elleni összecsapáson már leült a kispadra, de mivel egy hétig nem edzett, úgy véltem, jobb, ha nem lép pályára. Azonban úgy hiszem, teljesen felépült, és Fabio Pecchia, a Parma edzője rendelkezésére állhat a következő bajnokin.”

“Nehéz megmondani, hogy meddig juthat el, mert még mindig fiatal játékos, de szerintem még tud fejlődni, miközben az elmúlt évben is nagyot lépett előre – hála a Parmának, annak, ahogyan foglalkoztatták, hála Pecchia mesternek –, amit bizonyít a rendszeres játéklehetőség, amit kap. Jól teljesített korábban, ahogy most is, és szerintem ennél még több van benne” – mondta el Balogh fejlődéséről a kapitány.

A 22 éves magyar védőt az utóbbi időben több csapattal összeboronálták, de vélhetően a klubváltására legkorábban jövő nyáron kerülhet sor.