Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: José Mourinho ‘menesztette’ angol játékosát!

A 61 esztendős portugál tréner közbenjárásával a török bajnokságban szereplő Fenerbahce szezon közben szerződést bontott angol játékosával Ryan Kenttel.

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

 

A 27 esztendős Liverpool-nevelésű (bal)szélső 2023 nyarán érkezett a Fenerbahce együtteséhez, amely a Glasgow Rangers-től ingyen szerezte meg Kent játékjogát.
A Fenerben összesen 19 alkalommal pályára lépő korábbi angol utánpótlás válogatott futballista José Mourinho érkezésével látványosan távol került már attól is, hogy kerettag lehessen (a portugál mindössze egy Bajnokok Ligája selejtezőn számított a játékosra, még júliusban, az FC Lugano elleni idegenben 4:3-ra megnyert találkozón – a szerk.).

A Fener tájékoztatása szerint közös megegyezéssel bontották fel Ryan Kent szerződését, aki így szabadon igazolható játékosként kereshet új klubot magának.

A török sajtóban megjelentek szerint egyértelmű, hogy az angol játékos és Mourinho között volt ‘fagyos’ a kapcsolat, az előbbiek ismeretében azt is mondhatnánk, hogy visszafordíthatatlanul rossz.

“A legjobban a Fenerbahce szurkolói fognak hiányozni, akik fantasztikusak. Remélem egy napon még az utunk keresztezi egymást!” – búcsúzott a pályafutása legszebb éveit 2018 és 2023 között a skót Rangers együttesénél eltöltő, ott skót bajnok (2020/21) és skót kupagyőztes (2021/22) Ryan Kent.