Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kulcscsonttörést szenvedett a Bayern München középpályása

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München megerősítette, hogy kulcscsonttörést szenvedett középpályásuk, Aleksandar Pavlovic.

(Photo by Marcel Engelbrecht – firo sportphoto/Getty Images)

A Bayern München középpályása, Aleksandar Pavlovic kulcscsonttörést szenvedett, és várhatóan „néhány hétig” nem fog tudni pályára lépni.

A 20 éves Pavlovic a szombati Stuttgart elleni Bundesliga-mérkőzés ötödik percében esett szerencsétlenül a jobb vállára, és helyére a középpályás Joao Palhinha lépett.

A Bayern 4-0-ra nyerte a mérkőzést, így hazai pályán továbbra is veretlen maradt, de a meccs után Max Eberl, a klub sportigazgatója felfedte, hogy az eset „nagyon komoly”.

„Kivizsgálják”

– mondta Eberl.

„Úgy tűnik, hogy kulcscsonttörés. Aleksandar számára ez nagyon komoly.”

A klub később megerősítette a diagnózist, és közölték, hogy várhatóan „néhány hétig” nem számíthatnak rá.

Ez Pavlovic második teljes szezonja a Bayern első csapatában. A müncheni születésű akadémista a 2023/24-es idényben vált alapemberré Thomas Tuchel akkori vezetőedző irányítása alatt, és megszerezte első válogatottságát Németországban is.

Azonban lemaradt a 2024-es Európa-bajnokságról egy mandulagyulladás miatt, és ez az újabb sérülés azt is jelenti, hogy kihagyja a Bayern szerdai Bajnokok Ligája mérkőzését a Barcelona ellen.