Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: súlyos vereséget szenvedett a Boca Juniors Gago első meccsén – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 18. fordulójában a közelmúltban edzőt váltó Boca Juniors a Tigre otthonába látogatott…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A hazai pályán szereplő Tigre a végére vártnál is simábban, 3-0-ra intézte el a továbbra is gyengélkedő Boca Juniorst. A mérkőzés csendben vette kezdetét, a találkozó eleje puhatalózással telt, kevés lehetőség adódott a csapatok előtt. Az első félóra végéhez közeledve a hazaiak szinte a semmiből szereztek vezetést, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdát Nehuen Paz küldött kapura, a blokkoló védőn felpattanó játékszer pedig védhetetlenül kötött ki S. Romero felett a gólvonal mögött. A házigazda ezzel magához ragadta az előnyt, és a folytatásban is egyre magabiztosabban futballozott, a további lehetőségeket azonban elpuskázta. Ennek ellenére a Tigre a szünetben 1-0-ra vezetett. A második félidőben a Boca komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, Cavani egymaga többször is helyzetbe került, azonban Zenobio kapus nagyszerű védéseket mutatott be. A Tigre a hajrában egy újabb szöglet utáni találattal döntötte el a három pont sorsát, a 85. percben egy lecsorgó labdát Agustín Cardozo juttatott a hálóba. A hosszabbítás perceiben a hazaiak újból eredményesek voltak, Scipioni kiugratásából Sebastián Medina álllította be a 3-0-s végeredményt.

A héten kinevezett Fernando Gago így kellemetlen vereséggel debütált a Boca kispadján, az arany-kékek az aújabb fiaskóval visszacsúsztak a 14. helyre az őket pontszámban beérő Tigre mögé.

Tigre – Boca Juniors 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Ne. Paz (28.), A. Cardozo (85.), S. Medina (90.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!