Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máté Csaba: “Szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk”

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 10. fordulójában a pocsék formában lévő Debreceni VSC hazai környezetben 5-0-s vereséget szenvedett a Pakstól…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Debreceni VSC közelmúltban kinevezett vezetőedzője, Máté Csaba a negyedik mérkőzését is elvesztette a Loki kispadján, így a mérkőzés után csalódottan értékelt:

“Mindig az edző felelőssége, hogyan állítja össze a csapatot. Ma, úgy néz ki, nem sikerült megtalálni a jó kezdőcsapatot. Az elejétől kezdve a Paks irányította a játékot. A legnagyobb probléma az, hogy úgy nézett ki, hogy a második gól után föl is adtuk volna a meccset. Ezt próbáltuk fölrázni a szünetben, hogy próbáljuk meg visszajönni a meccsbe, de sajnos ez sem sikerült. Ma szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk, ez osztálykülönbség volt a két csapat között.”

“A középpályáról jól érkeztek a paksi játékosok, erre fel is hívtuk a figyelmet, de ezt nem jól kontrolláltuk. Eddig elmondhattuk azt, hogy nüanszokon múltak a mérkőzések. A mai nap ez abszolút nem így van, egy megérdemelt sokgólos vereséget szenvedtünk. Ez egy külön meccs a többi közül, eddig pozitívabbnak látszott a történet, fontos, hogy ne legyen még negatívabb” – tette hozzá a DVSC vezetőedzője.

Máté kérdésre válaszolva a jövőjéről is beszélt: “Engem bocsátottak már el úgy, hogy tíz meccsből kilencet nyertem. Én ilyeneken nem nagyon gondolkodom, az a célom, hogy segítsem a klubot, itt nem az edzőnek a szerepe a fontos, hanem a klub, hogy egy tradicionális, nagy múltú klub ne ilyen helyzetben legyen.”

A kieső helyen álló DVSC a következő fordulóban a Fehérvár otthonában folytatja a szereplését.