Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Stones utolsó pillanatos góljával legyőzte a Wolverhamptont a Manchester City! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 8. fordulójának vasárnapi játéknapját a kieső helyen álló Wolverhampton és a Manchester City összecsapása nyitotta.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Nem meglepő módon az első percektől kezdve a Manchester City uralta a játékot, a vezetést mégis a Wolves szerezte meg. A 7. percben Semedo tudott elfutni a jobb oldalon a labdával, majd a centerezésére Larsen érkezett a hosszún, ő pedig laposan a jobb alsóba passzolt, 1-0! Pár pillanattal később nagyon közel járt az egyenlítéshez a címvédő, Bernardo Silva lapos jobb alsóba tartó lövését azonban hatalmas bravúrral védte Sá. A 19. minutumban ki tudott szabadulni a City nyomása alól a Wolves, és Semedo léphetett ki ziccerben, Ederson azonban jól mozdult ki a kapujából, és hárítani tudta a ziccert. A vendégek nyomása végül a 33. percben érett góllá, amikor Gvardiol vállalt el jobbal egy lövést a tizenhatoson kívülről, amibe hiába ért bele Sá, a labda végül a bal felsőben kötött ki, 1-1! A folytatásban is a City irányította a játékot, és a ráadás utolsó pillanatiban ismét Sától volt szükség egy nagy védésre, aki Savinho 17 méterről leadott jobb alsóba tartó lövését ütötte szögletre, így 1:1-es állással vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész első nagy lehetősége is a vendégekhez kötődött, amikor Dias próbált meg gólt lőni a tizenhatoson kívülről, a bal alsóba tartó labdáját azonban szögletre tudta tolni a kapus. Az 56. percben a Wolves is veszélyeztetett, ekkor Cunha tekerte kapura a labdát, de centikkel a bal alsó mellé lőtt. Ezt követően viszont elapadtak a helyzetek, hiába játszott fölényben a City nem tudtak fogást találni a hősiesen védekező hazaiakon. A véghajrában ismét igyekezett fokozni a nyomást Guardiola csapata, és a 88. percben Grealish járt közel a gólszerzéshez, Sá viszont a jobb alsóba tartó lövésre is leért. Már-már úgy tűnt, hogy a Wolves hősies védekezése egy pontot érni fog, ám a ráadás utolsó percében Foden szögletét Stones fejjel továbbította a kapuba, megnyerve ezzel 2:1-re az összecsapást a Manchester Citynek!

Wolverhampton – Manchester City 1-2 (1-1)
Helyszín:
Molineux Stadion Vezette: C. Kavanagh
Gólszerzők:
Larsen (7.) ill. Gvardiol (33.), Stones (90+5.)
Sárga lapok:
Toti (14.), Semedo (20.), Gomes (63.) ill. Savinho (39.)
Kiállítás:
ill.-

Wolverhampton: Sá – Toti, Dawson, Bueno – Ait-Nouri, Lemina, André (Doyle 46.), Gomes (Bellegarde 90.), Semedo – Strand Larsen (Guedes 80.), Cunha (Forbs 67.) Vezetőedző: Gary O’Neil

Manchester City: Ederson – Stones, Dias, Gvardiol – Lewis, Kovacic (Nunes 86.) – Savinho (Grealish 74.), Silva, Gündogan, Doku (Foden 66.) – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 8. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Tottenham – West Ham United 4-1
Fulham – Aston Villa 1-3
Ipswich Town – Everton 0-2
Manchester United – Brentford 2-1
Newcastle United – Brighton 0-1
Southampton – Leicester City 2-3
Bournemouth – Arsenal 2-0

Vasárnap:
Wolverhampton – Manchester City 1-2
17:30 Liverpool – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Nottingham Forest – Crystal Palace (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore