Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hat góllal végezte ki a Fiorentina a Leccét – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának vasárnapi játéknapján a Fiorentina a Lecce otthonába látogatott és nagyarányú győzelmet aratott.

 (Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A mérkőzésen a vendégek kiváló teljesítményt nyújtottak, és magabiztosan uralták a játékot. Már az első félidőben megkezdték a gólgyártást: először Cataldi találta be a 20. percben, amikor Bove ugratta ki, majd a tizenhatosról a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A 34. percben érkezett a második firenzei találat, ekkor Colpani lőtt közvetlenül a tizenhatos előtt a jobb alsó sarokba. A 43. percben aztán még nehezebb helyzetbe került a Lecce, amirko durva belépője után Gallót azonnal piros lappal kiállították. Erre válaszként Cataldi duplázott a 45. percben, amikor egy szabadrúgás után a büntetőterület széléről lőtt a kapu jobb oldalába.

A második félidő is hasonló Fiorentina-fölénnyel folytatódott, és az 54. percben jött is a negyedik góljuk: Colpani érkezett egy keresztlabdára és a kapu közepe felé lő, de a kapus védett, a kipattanó viszont szintén elé került, amit már a felső sarokba lőtt. A 61. percben már az ötödiket is meglőtték, ekkor Beltran lőtt kapásból kapura, a labda pedig a bal alsó sarokba ment. Ezzel azonban még nem zárták le a mérkőzést, hiszen a 72. percben érkezett a hatodik és egyben az utolsó gólja a Fiorentinának: Parisi vette át a labdát Colpani passzát követően, majd védhetetlen lövést zúdított a tizenhatosról a kapu bal oldalába. A Fiorentina ezzel a diadallal tovább erősítette pozícióját a tabellán, míg a Lecce nehéz helyzetbe került a vereség után.

Lecce – Fiorentina 0-6 (0-3)
Helyszín: Stadio Via del Mare (Lecce) Vezette: Francesco Fourneau
Gólszerzők: – ill. Cataldi (20. 45.), Colpani (34. 54.), Beltran (61.), Parisi (72.)
Sárga lap: Grassi (33.), Haas (90+6.) ill. Colpani (18.), Adli (42.), Gosens (66.), Ranieri (80.), Richardson (85.)
Kiállítás: Gallo (43.) ill.

Lecce: Falcone, Gallo, Baschirotto, Gaspar, Guilbert (87.), Dorgu, Pierret (Coulibaly, 46.), Ramadani (Kaba, 75.), Oudin (Tete Morente, 46.), Krstovic, Rebic (Banda, 46.). Vezetőedző: Luca Gotti

Fiorentina: De Gea, Dodo, Comuzzo, Ranieri, Gosens (Parisi, 66.), Cataldi, Adli (Richardson, 57.), Colpani, Gudmundsson (Beltran, 9.), Bove (Sottil, 57.), Kean (Kouame, 46.). Vezetőedző: Raffaele Palladino

A 8. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Como – Parma 1-1
Genoa – Bologna 2-2
AC Milan – Udinese 1-0
Juventus – Lazio 1-0

Vasárnap:
Empoli – Napoli 0-1
Lecce – Fiorentina 0-6
Venezia – Atalanta 0-2
18:00 Cagliari – Torino
20:45 AS Roma – Inter

Hétfő:
20:45 Hellas Verona – Monza (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore