Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayer Leverkusen Xabi Alonso nyári távozására készül – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen edzője, Xabi Alonso nyáron távozhat a klubtól.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A német Sky Sports újságírója, Florian Plettenberg információi szerint a Bayer Leverkusen már most felkészül Xabi Alonso jövő nyári távozására, akit többek között a Real Madrid és a Manchester City is lehetséges edzőjelöltként tart számon.

A The Athletic értesülései szerint a Manchester City konkrét érdeklődést mutat, és készül arra az eshetőségre, hogy Pep Guardiola elhagyja a klubot a következő nyáron. A Liverpool viszont egyelőre nincs versenyben, mivel elégedettek Arne Slot vezetésével.

Alonso jelenlegi szerződése 2026-ig szól, de a Leverkusen már most keresi a lehetséges utódokat, ahol többek között Sebastian Hoeneß és Sandro Wagner neve is felmerült.

Wagner felkeltette több Premier League-klub érdeklődést is, és jövőre akár egy vezetőedzői pozíciót is betölthet. Jelenlegi szerződése a Német Labdarúgó-szövetséggel (DFB) a 2026-os világbajnokságig szól, mit Julian Nagelsmann asszisztense. A 36 éves szakembert Németország egyik legígéretesebb jövőbeli edzőjének tartják.