Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Egyesült Államokban rendezhetik meg a decemberi Barcelona-Atlético Madrid mérkőzést – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) akár már idén rendezhet bajnoki mérkőzést az Egyesült Államokban.

(Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Az angol Daily Mail értesülései szerint a La Liga már idén decemberben megrendezheti történetének első külföldi mérkőzését az Egyesült Államokban.

A Barcelona december 22-én fogadná az Atlético Madridot ideiglenes otthonában, a Montjuïc Olimpiai Stadionban, ám felmerült, hogy a találkozót a Hard Rock Stadionban rendeznék meg Miamiban. A döntéshez azonban szükség lenne a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF), valamint az UEFA és a FIFA jóváhagyására is, és korábban már tapasztaltak ellenállást La Liga azon terveivel szemben, hogy mérkőzéseket tartsanak az Egyesült Államokban.

Javier Tebas, a LaLiga elnöke tavaly így nyilatkozott az amerikai tervekről:

„Ez tisztelgés a La Liga amerikai szurkolói előtt. Látjuk, hogy az NBA és az NFL játszik Európában vagy Mexikóban. Ez nagy visszhangot keltene az amerikai piacon.”

A Barcelona jelenleg a Olimpiai Stadionban játssza mérkőzéseit, mialatt a Camp Nou felújítása folyamatban van, de ideiglenes otthonuk kapacitása csak 45 000 fő.