Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar válogatott debütálója szívesen szerződne külföldre

A Diósgyőri VTK jobbhátvédje a magyar válogatottban való debütálást követően jövőbeli terveiről is beszélt…

(Photo by Marcel van Dorst / EYE4images/NurPhoto via Getty Images)

A magyar válogatottban 29 évesen bemutatkozó Gera Dániel az M4 Sport Góóól2! című műsorának a vendégeként pályafutása nehézkes kezdetéről és jövőbeli kilátásairól beszélt:

“A semmiből jött a meghívó. Az egész hét alatt rengeteg érzés kavargott bennem, próbáltam mindenhol ott lenni a pályán, segíteni a csapatnak, örülök neki, hogy ez jól sikerült” – mondta el a DVTK-t erősíti játékos.

“A felnőttkarrierem elején elég sok sérülésem volt, az volt a leghúzósabb időszakom – rá is ment az akkori párkapcsolatom. Ez egy kétéves periódus volt, játszottam is, meg nem is, de igazából nem volt jó a lábam. Öt műtétem volt abban az időszakban, nem tudom, hány ezer kilométert tettem meg autóval, vagy hogy hány doktort küldtem el a fenébe” – fogalmazott Gera.

A folytatásban felelevenítette a Nemzeti Sport 2005-ös cikkét, ahol még a Vasas-Pasarét utánpótláscsapatában játszó tízéves játékos válaszolt a feltett kérdésekre. Ezekből egyebek mellett kiderült, hogy példaképe névrokona, Gera Zoltán volt, valamint bízott benne, hogy Lothar Matthäus – a válogatott akkori szövetségi kapitánya – sokáig Magyarországon marad.

A beszélgetés végén kijelentette: Magyarországon már nem szeretne más csapatban futballozni, külföldön azonban szívesen kipróbálná magát.