Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: elképesztő második félidővel és Vinícius mesterhármassal kétgólos hátrányból állt fel a Real Madrid a Dortmund ellen – videóval

A Bajnokok Ligája alapszakaszának 3. fordulójának keddi játéknapján a Real Madrid a Borussia Dortmund rangadója mellett a PSG, a Juventus és a Sporting CP is pályán volt. A királyi gárda kétgólos hátrányt dolgozott le, és végül ötöt rúgott, a PSG viszont nem bírt a hollandokkal, míg a Juve kikapott.

 (Photo by Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images)

Real Madrid–Borussia Dortmund:

Egész gyenge első félidőt produkált a Real Madrid, nem tudta sokáig tartani a tervezett, sok passzos, labdatartó játékát, így a Dortmundnak sikerült átvennie az irányítást. Sok esemény nem is történt a mérkőzésen, ami a Bernabeu közönségének sem tetszett. Aztán a 30. percben a Dortmund meg is szerezte a vezetést: Lucas Vázquez vesztett labdát a saját tizenhatosán, Guirassy remekül készített elő Malennek, aki a bal kapufa mellé lőtt. Nem kellett sokat várni a németek második találatára sem, mindössze négy percet: Malen remekül iramodott meg a jobb oldalt, majd középre tette a labdát, és hiába voltak létszámfölényben a Real-védők, nem figyeltek Gittensre, aki a hosszú oldalon érkezve teljesen üresen lőtt az a kapuba. A két gól után észbe kapott a Real Madrid, és próbálta menteni a menthetőt. Először Rodrygo lőtt nagy erővel, a felső lécről levágódó labdát A 37. percben Bellingham szerezte meg a labdát, aki öt méterről a felső lécre lőtt, a levágódó labda pedig a vonalon pattant. Ezt követően sem szabadult fel a Dortmund kapuja, hiszen Mbappéhoz került a labda, aki befelé cselezett, majd lőtt, és a Süle lábáról felpattant labdát Kobelnek kellett védenie. Ezze lzárult az első játékrész.

A második félidőben már sokkal nagyobb lendülettel játszott a Real Madrid. Sokkal több támadási lehetőséget és helyzete is volt, a németek meg mintha már az elején elfáradtak volna. A 60. percben érkezett is a szépítő találat, amikor Mbappé a jobb oldalt verte meg emberét, az ötösre érkező beasára pedig Rüdiger ugrott fel remek ütemben, majd a kapuba fejelt. Ezt követően pedig mindössze három percet kellett várni az egyenlítő találatra, ekkor Mbappé ugrott ki a lesvonalról, majd Vinícius Júnior elé tállat, aki könnyedén lőtt Kobel kapujába. A játékvezető először les miatt érvényteleníti a találatot, de a VAR segítségével Kovács megváltoztatta a döntését. Mbappé jól játszott, többször sikerült megbontania a védelmét a Dortmundnak, de gólt nem tudott szerezni. A 83. percben azonban összejött a vezetés is a hazaiaknak: Rodrygo tartott bent a labdát, majd visszatette a labdát Lucas Vázqueznek, amibe Schlotterbeck ért bele, így mintegy gólpasszt adva a szélsőnek, aki éles szögből bombázott a jobb felső sarokba. Ezt követően indult a Vinícius-show. A 86. percben már a negyedik gólját lőtte a Real Madrid, ekkor Bellingham szerzett labdát a saját térfelének közepén, majd Viníciusnak passzolt, aki a saját tizenhatosától futott fel bal szélen egészen a kapuig, majd a bal alsó sarokba tekert. Ez duplázást jelentett a brazilnak, itt azonban nem állt meg, hiszen mesterhármast is szerzett a 93. percben: Ceballos szerzett labdát a középpályánál, majd Viníciushoz kerül a labda, aki beállította az5–2-es végeredményt.

Real Madrid–Borussia Dortmund 5–2 (0-2)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Kovács István (román)
Gólszerzők: Rüdiger (60.), Vinícius Junior (63. 86. 90+3.), Lucas Vázquez (83.) ill. Malen (30.,), Gittens (34.)
Sárga lap: Vinícius Junior (87.). ill. –
Kiállítás:ill. –

Real Madrid: Courtois – Lucas Vázquez, Militao, Rüdiger, Mendy – Rodrygo (Tchouameni, 85.), Valverde, Modric (Camavinga, 71.), Bellingham (Güler, 90.) – Mbappé (Ceballos, 90.), Vinícius Junior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson (Can, 76.), Süle, Schlotterbeck, Bensebaini – Nmecha (Beier, 76.), Sabitzter – Malen (Gross, 64.), Brandt, Gittens (Anton, 55.) – Guirassy. Vezetőedző: Nuri Sahin


Juventus – Stuttgart:

Meglepetésre már az első félidőben jobban játszott a Stuttgart, a Juventus nagyon rossz napot fogott ki. A meccs végül egyetlen találatát Touré szerezte a 92. percben. A Juventus kapusa, Perin még hősiesen védett egy tizenegyest is a 86. percben, amit Millot végzett el, ahol már nagyon közel álltak a vezetéshez. A hazaiak dolgát tovább nehezítette Danilo kiállítása, aki a második félidőben kapott pirosat a két sárga lapja után, amit mindössze három perc alatt szedett össze.

Juventus – Stuttgart 0-1 (0-0)
Gólszerzők:ill. Touré (90+2.)
Sárga lap: Danilo (81.) ill. Demirovic (51.), Rouault (54.)
Kiállítás: Danilo (84.) ill. –


PSG – PSV:

A párizsiak uralták a találkozó nagy részét, de a PSV hatékony védekezéssel és gyors ellentámadásokkal okozott nehézségeket. Az első félidőben PSG sokat birtokolta a labdát, ám a PSV is veszélyes volt, különösen a kontratámadások során. Ennek ellenére nem ők, hanem a PSV szerzett vezetést a 34. percben, amikor Lang talált a hálóba. A második félidő elején, az 55. percben gyorsan egyenlített a PSG Hakimi révén, és ezt követően már nem tudott még egyszer betalálni, hogy megszerezze a három pontot.

PSG – PSV 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Hakimi (55.) ill. Lang (34.)
Sárga lap: Mendes (40.) ill. Mauro Junior (45+2.), Dams (77.), Ledezma (84.), Babadi (90+2.), de Jong (90+3), Benitez (90+6.)
Kiállítás:ill. –


Sturm Graz – Sporting CP:

Jól játszott a Sporting már az első félidőben, ahol megszerezte a vezetést is Santos révén, amiben azért benne volt a hazai kapus is. Gyökeres már ebben a játékrészben veszélyes volt, de Scherpen védeni tudta a próbálkozásait. A 30. percben azért a Graznak is volt egy nagy helyzete, amikor Boving lövését védte a kapus, majd a kipattanót Biereth lőtte mellé.

Végül a második félidőben Gyökeres is betalált végre, amivel – mint később kiderült – el is döntötte a mérkőzést. Ebben a játékrészben is a portugálok domináltak, és 67. percben a VAR egy büntetőt elvett tőlük, és végül maradt az eredmény. A graziaknak még sok tapasztalatot kell gyűjteniük a Bajnokok Ligájában, és jelenleg pont nélkül állnak a tabellán.

Sturm Graz – Sporting CP 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Santos (23.), Gyökeres (53.)
Sárga lap: Yalcouye (39.), Yardimci (90+4.) ill. –
Kiállítás:ill. –

A főtábla aktuális állása:

Standings provided by Sofascore