Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: gólgazdag meccsen nyert a Milan és a Monaco, egy öngólnak köszönhetően hozta a kötelezőt az Arsenal! – videóval

Megkezdődött az új formátumú Bajnokok Ligája-alapszakaszának harmadik fordulója, ahol a keddi játéknap több gólgazdag mérkőzést is hozott.

(Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images)

A kora esti programban két mérkőzést rendeztek a BL-ben. Ezek közül az egyik az AC Milan és a Club Brugge összecsapása volt, ahol a vendégek nagyon aktívak voltak az első 30 percben, de a játékrész utolsó 15 perce pocsékul alakult a belgák szempontjából. A 34. minutumban ugyanis Pulisic középre tekert szöglete érintés nélkül a hálóban kötött ki, majd a 40. percben Onyedika jutott a kiállítás sorsára, miután megtaposta Reijnders bokáját. A Brugge azonban a második félidő elején emberhátrányban is egyenlíteni tudott Sabbe révén. Végül ez nem ért pontot a belgák számára, Reijnders ugyanis a 61. és a 71. percben is betalált, így két vereség után megszerezte első győzelmét ebben a BL-szezonban az olasz csapat.

AC Milan – Club Brugge 3-1 (1-0)
Gólszerzők:
Pulisic (34.), Reijnders (61., 71.) ill. Sabbe (51.)
Kiállítás: – ill. Onyedika (40.)

A mérkőzés összefoglalója:

A másik kora esti mérkőzés az AS Monaco és a Crvena zvezda találkozója volt. Ezen a meccsen a francia csapat esélyeshez méltó módon a 20. percben előnybe került Minamino góljával, erre viszont igen gyorsan válaszoltak a vendégek Ndiaye révén, aki büntetőből volt eredményes. Már-már úgy nézett ki, hogy döntetlen állással zárul az első félidő, de a 45+4. percben Embolo is feliratkozott az eredményjelzőre a hazaiak részéről. A második félidő elején még tovább növelte a különbséget a Monaco, miután Singo távolról bombázott a szerb csapat kapujába, majd a véghajrá előtt Minamino a második góljával lezárta a három pont kérdését. A végeredményt Akliouche állította be, aki a 90+6. percben szerzett gólt, így a Monaco 3 forduló után 7 ponttal áll.

AS Monaco – Crvena zvezda 5-1 (2-1)
Gólszerzők:
Minamino (20., 70.), Embolo (45+4.), Singo (54.), Akliouche (90+6.) ill. Ndiaye (27. – büntető)

A mérkőzés összefoglalója:

Erősen kezdte a mérkőzést az Arsenal gárdája, amely igyekezett gyorsan megszerezni a vezetést a Sahtar ellenében. A kezdeti rohamok azonban nem hozták meg az áttörést az “Ágyúsok” számára, így a hazai közönségnek egészen a 29. percig várnia kellett a gólra. Ekkor Martinelli vette célba a rövid alsót a tizenhatoson belülről, a lövése először a kapufát találta el, onnan viszont Riznyk kapus testéről a hálóba került a labda. A szünet előtt még bőven volt lehetősége az Arsenalnak az előnye növelésére, de ezeket a lehetőségeket elpuskázták a támadók. A második játékrészben is a hazaiak jártak közelebb a gólszerzéshez, de a véghajrában már ők is erősen visszavettek az iramból. A 77. percben büntetőhöz jutott a londoni együttes, Trossard viszont nagyon gyenge próbálkozást hajtott végre, amit a kapus hárítani tudott. A Sahtarnak így az utolsó percekig megvolt az esélye, hogy találjanak egy gólt, de a távoli kísérleteiket Raya biztos kézzel fogta, így az Arsenal begyűjtötte a három pontot.

Arsenal – Sahtar Donyeck 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Riznyk (29. – öngól) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:


A Young Boys és a Bayern München legyőzése után ezúttal a Bologna ellen lépett pályára az Aston Villa a BL-ben. A birminghami alakulat már az első félidőben is kezdeményezőbben futballozott olasz ellenfelénél, de a vezetés megszerzésére egészen a második játékrész elejéig várni kellett. Az 55. percben McGinn szabadrúgása hozta meg az áttörést a Villa számára, a középpályás kapu felé tekeredő beívelésébe senki sem ért bele középen, ami így a kapust is megzavarva végül a hálóban kötött ki. Szűk 10 perccel később megduplázta előnyét az angol csapat, Rogers beívelését ugyanis Duran juttatta a hálóba. A Villa az utolsó 30 percben megőrizte kétgólos előnyét, és újabb sikerének köszönhetően 100%-os mérleggel állnak az első helyen, ráadásul még gólt sem kaptak az elitsorozatban.

Aston Villa – Bologna 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
McGinn (55.), Duran (64.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

Története első BL-győzelmére hajtott a Girona gárdája a Slovan Bratislava elleni mérkőzésen, ahol a spanyol csapat volt a jóval esélyesebb fél. Michel tanítványai végül érvényesíteni is tudták a papírformát, fölényük ugyanis az első félidő végén góllá érett, amit Gutierrez szerzett. Az eredményt tekintve a mérkőzés sokáig nyílt maradt, a Girona a véghajrá kezdetén tudta lezárni a három pont sorsát Juanpe szabadrúgásgóljával. A spanyoloknak végül Stuani kihagyott büntetője is belefért, a csapat így is megszerezte a győzelemért járó három egységet.

Girona – Slovan Bratislava 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Gutierrez (42.), Juanpe (73.) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A keddi játéknap további eredményei:
Juventus – VfB Stuttgart 0-1
Paris Saint-Germain – PSV Eindhoven 1-1
Real Madrid – Borussia Dortmund 5-2
Sturm Graz – Sporting 0-2

Az alapszakasz aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore