Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai a három pontért látogat a Liverpoollal Lipcsébe

A Liverpool magyar középpályása előző csapatáról, az RB Leipzigről nyilatkozott az egymás elleni BL-mérkőzés előtt…

(Photo by Nikki Dyer – LFC/Liverpool FC via Getty Images)

A Liverpool magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik az RB Leipzig hivatalos honlapjának beszélt lipcsei tapasztalatairól a két csapat szerdai BL-mérkőzése előtt:

“Különleges mérkőzés lesz, mert két és fél remek évet töltöttem el Lipcsében. Még mindig sok ismerős van a klubnál, és nagyon hálás vagyok a két kupagyőzelemért meg a sok-sok élményért. Elvégre a Leipzignek köszönhetően váltam azzá a játékossá, aki ma vagyok. A lipcsei időszak nélkül aligha juthattam volna el a világ legjobb bajnokságába.”

Elárulta, Benjamin Henrichsszel továbbra is sokat beszél, jó barátok lettek, amikor csapattársak voltak. Természetesen a magyar válogatott játékosokkal, Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel is tartja a kapcsolatot, de várja, hogy találkozzon a többiekkel is, hiába ellenfélként lépnek ezúttal pályára. A Leipzigről elmondta Szoboszlai, szerinte a csapat minden évben esélyes arra, hogy címet nyerjen, és lenyűgözőnek tartja, mennyi jó játékost tud kinevelni, felépíteni, ami a minőségét jelzi.

“Mindkét keret rendkívül minőségi. Iszonyatosan nehéz meccs elé nézünk, Lipcsében nem könnyű pályára lépni. Úgy is kőkemény feladat vár ránk, hogy elveszítették az első két összecsapásukat, mert az eredmények nem tükrözik azt, amire képesek. Természetesen azért abban bízom, hogy hazavisszük a három pontot Liverpoolba” – vélekedett Szoboszlai az egymás elleni mérkőzésről.