Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Szoboszlai Dominik és a Liverpool Lipcséből is győztesen távozott! – videóval

A Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a számunkra leglényegesebb találkozón Szoboszlai Dominikkel végig a pályán Lipcsében is nyerni tudott, így 100%-os maradt a Liverpool. A Manchester City hazai pályán ütötte ki a Sparta Prahát; az Inter alaposan megszenvedett, ám végül nyerni tudott Svájcban; míg a Dinamo Zagreb három ponttal távozott a még mindig gólképtelen Red Bull Salzburg otthonából – Mutatjuk a részleteket!

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

 

Manchester City – Sparta Praha 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Foden (3.), Haaland (58. és 68.), Stones (64.), M. Nunes (88. -büntetőből).

Esélyeshez méltón kezdte a találkozót Pep Guardiola csapata, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést a Man. City: Phil Foden átlövésből talált a kapuba.

A korai gól kisebb meglepetésre nem fogta meg a Sparta Prahat, amely bár lemondott a labdáról, bizony el-eljutott lehetőségekig, és miután a fölényben játszó City nem tudta megduplázni előnyét, a csehek meccsben maradtak a második félidőre.

A fordulást követően aztán hamar minden eldőlt, a City alaposan nekiesett ellenfelének, Nathan Aké két perccel a fordulás után szerzett is egy kezezés miatt végül elvett találatot; majd a City-henger az 58. és 68. perc között végigtarolt a cseheken.

Először Erling Haaland talált be, egy egészen ritkán látható, akrobatikus mozdulatsor végén (…)

(…) majd Johnt Stones fejelt szép gólt Matheus Nunes beadásából (…)

 

(…) utóbbi aztán Erling Haalandot is kiszolgálta, aki mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, a kapuval szemen, egy igazítás után nem is hibázott.

 

A folytatásban a City érezhetően visszább kapcsolt, ám az eddig az előkészítésben jeleskedő Matheus Nunes büntetője után szerzett még egy gólt, teljessé téve a kiütést – Nem volt egy súlycsoportban a két csapat!

 

RB Leipzig – Liverpool (0-1)
Gólszerző: Nunez (27.)

Jól kezdődött Szoboszlai Dominik visszatérése Lipcsébe, miután a magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként lépett pályára korábbi csapata ellen, így testközelből figyelhette, ahogy az első félidőben fölényben futballozó Liverpool egy türelmesen felépített támadás végén megszerzi a vezetést a félidő közepén: egy bal oldali beadást Mo Salah gólba-tartóan fejelt vissza, az ezúttal a kezdőcsapatba kerülő Darwin Nunez – talán Salah kisebb bánatára – közelről beljebb segítette a labdát.

Ahogyan azt várni lehetett, a második félidőre próbált változtatni a Leipzig, ám a Liverpool ahogyan oly sokszor már a szezonban, jól őrizte előnyét. A találkozót végigjátszó Szoboszlaiékon még Fortuna is segített, amikor a hajrában érvénytelenítettél Lois Openda egyenlítő gólját, les névén.

A Liverpool ha nem is játszott szemkápráztatóan, újabb találkozóját nyerte meg, amellyel Arne Slot csapata továbbra is hibátlan a Bajnokok Ligájába,

 

Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Kulenovic (49.), Petkovic (84.)

Két nyeretlen csapat találkozott Salzburgban. Az első félidőben is inkább a Dinamo járt közelebb az első gól megszerzéséhez, az ellen a Salzburg ellen, amely még csak gólt sem szerzett a BL-ben; majd a második félidő legelején rögtön kiderült, ha ezúttal sem fog, akkor bizony újra pont nélkül marad, hiszen a horvátok Sandro Kulenovic találatával a térfélcserét követően a 49. percben megszerezték a vezetést.

 

Bármennyire is ment előre az egyenlítésért a hazai csapat, saját sorsát pecsételte meg azzal, hogy Alexander Schlagert kezezés miatt a 66. percben kiállították. A zágrábiak végleg a hajrában nyugodhattak meg végleg, amikor is Bruno Petkovic egy formás támadás végén, egy lekészítést követően, igazítás nélkül szép gólt lőtt, lezárva a találkozót.

 

Young Boys – Inter 0-1 (0-0)
Gólszerző:  Thuram (90+3.)

Az eddig még gólt sem kapó Inter abszolút esélyesként utazhatott a még gólt sem szerő Young Boys otthonában. A gól nélküli első félidőben olasz szempontból intő jelnek tűnt a folytatásra, hogy a Young Boys 14-szer (!) próbálkozott lövéssel, szemben az Inter 3 kísérletével… Volt tehát in változtatnia Simone Inzaghi csapatának!

Változtatott is az Inter, rögtön komoly rohamokkal nyitva a második félidőt. Az olaszok komoly fölénybe kerültek a második félidőben, átvették teljes mértékben az irányítást, a labdabirtoklást, várható gól mutatójuk (xg) kettő fölé szökött a mérkőzés végére, ám a második félidőre alaposan visszaeső Young Boys kapuját úgy tűnt, nem tudják bevenni… A négy perces hosszabbítás végén, Marcus Thuram azonban megtörte a jeget, megnyerve a találkozót csapatának, amelyről sok mindent elmond, hogy a francia válogatott játékosról mondhatni csak bevánszorgott az Inter győztes gólja a svájci kapuba…

 

A Bajnokok Ligája aktuális állása:

Standings provided by Sofascore