Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bakuban vagy Madridban rendezhetik a 2027-es BL-döntőt

Ahogyan arról beszámoltunk, az UEFA elvette a 2027-es Bajnokok Ligája döntőjének rendezési jogát az eredetileg kijelölt Milánótól…

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

Az európai labdarúgó-szövetség szerdai közlése szerint a bakui Olimpiaistadion, valamint a madridi Metropolitano Stadion pályázik a 2027-es BL-döntő megrendezésére.

Előbbiben rendeztek találkozókat a 2021-es Európa-bajnokságon és otthont adott az Európa-liga 2019-es fináléjának, utóbbi pedig öt éve a BL-döntő házigazdája volt. A végleges kandidálásokat március 19-ig kell benyújtani, a döntést pedig jövő májusban hozzák meg.

A szervezet május 22-en határozott arról, hogy a 2026-os finálénak Budapest ad otthont, a 2027-es döntővel kapcsolatban pedig jelezte, hogy az észak-olasz városnak szánja, ám döntést csak szeptemberben hoz róla a San Siro átépítése miatt. Mivel azonban semmilyen konkrétumot nem lehetett megtudni a milánói létesítmény tervezett fejújításról, egy hónapja elvette a lehetőséget az olaszoktól.

Az UEFA azt is közölte, hogy Varsó, Barcelona, Bázel és Cardiff révén négy jelentkező van a 2027-es női BL-döntő rendezésére.