Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Raphinha triplázott, könnyedén nyert a Barcelona a Bayern München ellen! – videóval

Rendkívül magabiztos győzelmet aratott a Bajnokok Ligájában Hansi Flick vezette FC Barcelona a Vincent Kompany által irányított Bayern Münchennel szemben. Az Atlético Madrid hazai pályán szenvedett vereséget a Lille-től, méghozzá előnyből, a Leverkusen pedig a Brest vendégeként játszott döntetlent. 

(Photo by Pedro Salado/Getty Images)

A Barcelona már az 1. percben megszerezte a vezetést a Bayern München ellen! Fermín López ugratta ki remek ütemben Raphinhát, aki megindult a kapu felé, elvitte a labdát Neuer mellett, majd végül az üres hálóba gurított (1-0). A 10. percben egy remek beadást követően Harry Kane bólintott a Barca kapujába, de a gólt elvették, mivel kiderült, hogy az angol csatár csak centikkel ugyan, de előrébb volt a beívelés pillanatában. A 18. percben már egyenlített Vincent Kompany legénysége! Serge Gnabry beadása után Harry Kane lőtt a kapuba (1-1). A 25. percben Lewandowski szánta el magát egy távoli lövésre, a labda elsuhant a kapu mellett. Kicsivel később Neuer hozott össze majdnem egy gólt a Barcának, a német hálóőr a saját kapuja előtt kezdett el cselezni, Yamal próbálta kihasználni a helyzetet, a labda végül kipattant a vonalon kívülről. A 36. percben újra megszerezte a vezetést a Barcelona! Fermín López emelte át a labdát Neuer és Upamecano között Lewandowski irányába, a lengyel klasszisnak pedig csak az üres kapuba kellett emelni a labdát (2-1). A 45. percben tovább növelte előnyét Hansi Flick legénysége! Raphinha tekerte a labdát Neuer kapujába Upamecano lábai között (3-1). Egy izgalmas félidőt követően tehát kétgólos előnyből várhatta a folytatást az FC Barcelona. 

Az 56. percben már háromgólosra nőtt a Barca előnye! Lamine Yamal ívelte a labdát Raphinha irányába, aki maga elé tette a játékszert, majd néhány igazítás után Neuer kapujába lőtt, a brazil szélső ezzel mesterhármast szerzett (4-1). A katalánok negyedik gólját követően már nem igen akadtak igazán nagy lehetőségek, mindent egybe véve teljesen megérdemelten győzött Hansi Flick legénysége. 

FC Barcelona – Bayern München 4-1 (3-1)
Helyszín:
Estadio Olímpico (Barcelona); Vezette: Slavko Vincic (szlovén)
Gólszerzők: Raphinha (1., 45., 56.), Lewandowski (36.) ill. Kane (18.)
Sárga lap:
ill. Kimmich (27.), Goretzka (89.)
Kiállítás:
ill.

FC Barcelona: Pena – Koundé, Cubarsí, Martinez, Balde – Pedri (Gavi 85.), Casado – Fermín López (De Jong 61.) – Yamal (Pau Victor 85.), Lewandowski (Ansu Fati 85.), Raphinha (Olmo 76.). Vezetőedző: Hansi Flick 

Bayern München: Neuer – Guerreiro (Laimer 86.), Upamecano, Kim, Davies – Kimmich, Palhinha (Goretzka 60.) – Olise (Sané 60.), Müller (Musiala 60.), Gnabry (Coman 60.) – Kane. Vezetőedző: Vincent Kompany

Videós összefoglaló:

A vezetést a 8. percben szerezte meg az Atlético Madrid egy óriási egyéni hibát követően. Touré akarta hazaadni a labdát, de a passza túl rövid volt, erre Julián Álvarez csapott le, aki védhetetlenül Chevalier fölött a hálóba lőtt (1-0). A második félidőben egyenlített a vendég Lille, a 61. percben Zhegrova tekert hatalmas gólt jó 16 méterről Oblak kapujába (1-1). A 74. percben fordított Bruno Genesio legénysége, a csereként beállt Jonathan David büntetőből volt eredményes (1-2). A 89. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a Lille, Gudmundsson rosszul találta el a labdát, így az Jonathan David elé került, a kanadai csatár lövését követően a labda Mandaváról a hálóba pattant (1-3)

Atlético Madrid – Lille 1-3 (1-0)
Helyszín: 
Metropolitano Stadion (Madrid); Vezette: Marco Guida (olasz)
Gólszerzők: Álvarez (8.) ill. Zhegrova (61.), Jonathan David (74. – büntető, 89.)

Kiállítás: ill.

A 12. percben szerezte meg a vezetést a vendég Feyenoord, Paixao átadása után Ueda vette be a Benfica kapuját (0-1). A 33. percben növelte előnyét a rotterdami alakulat, Quinten Timber passzát követően Milambo volt eredményes (0-2). A 66. percben szépített a Benfica, Wellenreutherről pattant ki a labda Akturkoglu elé, aki néhány méterről gurított a hálóba (1-2). A 90+2. percben beállt a mérkőzés végeredménye, Paixao passzolt szabadrúgásból Milambo elé, aki 16 méterről a bal alsóba lőtt (1-3).

Benfica – Feyenoord 1-3 (0-2)
Helyszín:
Estádio da Luz (Lisszabon); Vezette: Halil Umut Meler (török)
Gólszerzők: Akturkoglu (66.) ill. Ueda (12.), Milambo (33., 90+2.)
Kiállítás: ill.

Korábban játszották:

A vezetést gyakorlatilag első nagyobb helyzetéből megszerezte a Bayer Leverkusen, a 24. percben Hofmann passzolt Wirtzhez, aki átvette a labdát, majd nagyjából 16 méterről Bizot lába mellett a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A 39. percben egyenlített a Brest, Camara átadását követően Lees-Melou kapásból Kovar hálójába lőtt a tizenhatoson kívülről (1-1). A második félidőben a Brest sokkal nagyobb sebességre kapcsolt, ennek ellenére a 66. percben majdnem a Leverkusen került újra előnybe, egy középre gurított labda után kis híján Haidara felszabadítás közben a saját kapujába lőtt. A 76. percben Camara eresztett meg távoli lövést, Kovar bravúrral szögletre paskolta a léc alá tartó labdát. A 87. percben a csereként beállt Balde előtt adódott komoly lehetőség, a bissau-guineai kicsit sokat várt a lövéssel, így nagyon éles szögből csak az oldalhálót találta el. Az eredmény azonban nem változott az első játékrészhez képest, a mérkőzés tehát 1-1-es döntetlennel zárult, ezzel pedig továbbra is mindkét csapat veretlen a Bajnokok Ligájában. 

Stade Brestois – Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)
Helyszín:
Stade de Roudourou (Guingamp); Vezette: Ivan Kruzliak (szlovák)
Gólszerzők: Lees-Melou (39.) ill. Wirtz (24.)
Kiállítás:
ill.

Videós összefoglaló:

A mérkőzés 14. percében egy remek támadás végén Retegui tette a labdát Lookman elé, akinek a nem túl erős lövését könnyedén védte Schmeichel. A 18. percben egy beadás után Pasalic fejelte a labdát a felső lécre, majd a kipattanót követően már a kapu fölé bólintott. A 24. percben Zappacosta átadása után ismét a horvát Mario Pasalic került ziccerbe, a lövését hárította Kasper Schmeichel. A 44. percben Lookman szöglete után Retegui csúsztatott kapura, a Celtic veterán dán portása ezt is védeni tudta. A második félidő elején a Celtic is életjelet mutatott magáról, az 50. percben Alex Valle eresztett meg távoli lövést, a léc alá tartó labdát Carnesecchi tolta bravúrral szögletre. A 66. percben De Ketelaere egy higgadt csellel becsapta védőjét, majd lőtt, Schmeichel ismét hárított. A 72. percben Zappacosta próbálkozott, 16 méterről leadott lövése kevéssel suhant el a kapu mellett. A ráadásban még volt egy lehetősége az Atalantának, a 90+3. percben Ruggeri beadása után Hien bólintott jócskán a léc fölé. Mindhiába játszott hatalmas fölényben Gasperini csapata, a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget. 

Atalanta – Celtic 0-0
Helyszín:
Gewiss Stadion (Bergamo); Vezette: Irfan Peljto (bosnyák)
Gólszerzők: ill.
Kiállítás:
ill.

A tabella aktuális állása:

Standings provided by Sofascore