Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: korábbi francia válogatott játékost igazolt a patinás másodosztályú klub! – hivatalos

Az angol másodosztályban (Championship) a feljutásra hajtó, jelenleg a tabellán harmadik Leeds United együttese bejelentette, hogy szerződést kötött a rutinos francia középpályással, Josuha Guilavogui-val.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

 

A 34 esztendős védekező mindenes szabadon igazolható játékosként fogadta el a Leeds ajánlatát, amely első körben a 2024/25-ös idény végéig szól.

A korábbi hétszeres francia válogatott Guilavogui legutóbb a német Bundesligában szereplő 1. FSV Mainz futballistája volt, amelynél a 2023/24-es idény tavaszi részét töltötte, majd közös megegyezéssel nem maradt tovább Németországban.

A Saint-Etiennél nevelkedő, ott a felnőtt csapatban magának hírnevet szerző középpályás karrierje csúcsán az Atlético Madridban valamint a Vfl Wolfsburban is eltöltött szép éveket: előbbivel spanyol bajnoki címet is ünnepelhetett még a 2013/14-es idény végén; míg utóbbival Német Kupát (2014/15) illetve Német Szuperkupát (2015/15 szezon legelején) nyert.

419 profi mérkőzéssel a háta mögött Joshua Guilavogui komoly tapasztalatot hozhat a Leeds-hez, ahol már csak az angliai munkavállalási engedélyét várják, és pályára is léphet a csapatban.