Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: régi ismerősök ellen játszhat a Ferencváros védője

Az Európa-liga harmadik fordulójában a Ferencváros az OGC Nice csapatát fogadja a Groupama Arénában…

(Photo by Isosport/MB Media/Getty Images)

A Ferencváros francia hátvédje, Ibrahim Cissé elárulta, hogy számára különleges lesz az OGC Nice elleni mérkőzés, hiszen családja és számtalan barátja Franciaországban él:

“A családom ezúttal nem lesz itt a mérkőzésen, a távolból szurkolnak nekem. Az Anderlecht ellen az unokatestvéreim is ott voltak Belgiumban a lelátón, jó volt velük találkozni. Mindenki izgatottan várja a mérkőzést, de legfőképpen én, mert a Nizzában barátaim is játszanak, igazalmas lesz ellenük futballozni.”

Cissé a Nemzeti Sport kérésére elmondta, Ali Abdival a Caen együttesében játszott együtt, Tanguy Ndombélé ellen pedig utánpótlás korban játszottak gyakran egymás ellen.

A hátvéd az Angers színeiben egy francia élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, igazi tapasztalatra a francia másodosztályban tett szert, ahol több mint százötven alkalommal játszott, onnan igazolt 2023 nyarán a Ferencvároshoz. A nizzai együttest mégis jól ismeri, hiszen odahaza sokan szeretik, kedvelik a klubot. A Ligue 1 középmezőnyéhez tartozik, a francia futball tipikus megtestesítője, keretét zömégben gyors, atletikus, erős futballisták alkotják.

“A francia futballban nőttem fel, felnőttként is éveket játszottam odahaza, természetes hogy jól ismerem csütörtöki ellenfelünket. Kifejezetten örültem, amikor a sorsoláson kiderült, hogy francia ellenfelünk is lesz a sorozatban. Vártam ezt az összecsapást, különleges kilencven oerc lesz számomra, ám nem szabad, hogy ez elterelje a figyelmemet, elvigye a fókuszt. Idehaza lépünk pályára, jó lenne győzni, sok múlhat a részleteken, a párharcokon, hiszen abban biztos vagyok, rengeteg ütközés lesz a pályán” – nyilatkozta a 28 éves védő a Nice-ről.

A Ferencváros csütörtök este 18:45-től látja vendégül a francia csapatot a Groupama Arénában.