Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új szövetségi kapitányát Dánia – HIVATALOS

A dán labdarúgó-válogatottnak az Európa-bajnokság óta nem volt állandó szövetségi kapitánya, ám most megtalálták új edzőt a nemzeti csapat élére.

 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News via Getty Images)

Dánia a Brentford korábbi segédedzőjét, Brian Riemert nevezte ki a férfi válogatott új szövetségi kapitányának.

Riemer a 2026-os világbajnokságig írt alá. A 46 éves szakember korábban honfitársa, Thomas Frank segítője volt a Brentfordnál, amikor Frank 2018 októberében vezetőedzői pozícióba lépett elő a csapatnál.

Riemer 2022 őszén távozott a Brentfordtól, hogy átvegye az irányítást az Anderlechtnél. A belga csapat a 2022/23-as szezonban a 11. helyen végzett az alapszakaszban, majd a következő szezonban a második helyet érték el, és végül a bajnoki rájátszásban a harmadik helyet szerezte meg. Riemert szeptemberben menesztették Anderlechtnél, amikor a csapat a negyedik helyen állt, mivel nem voltak megelégedve a teljesítményével.

Dánia szövetségi kapitány nélkül maradt Kasper Hjulmand lemondásával, miután a csapat kiesett a nyári Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a házigazda Németországgal szemben.

Morten Wieghorst ideiglenes edzőként vette át a csapatot, de a stresszre hivatkozva visszalépett. Lars Knudsen irányította a csapatot a Nemzetek Ligája szeptemberi mérkőzésein, ahol két győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget könyvelhettek el. Wieghorst és Knudsen továbbra is a válogatott edzői stábjában maradnak Riemer segítőiként.

Dánia jelenleg a Nemzetek Ligája A csoportjában a második helyen áll, és a következő hónapban Spanyolország ellen hazai pályán, valamint Szerbia ellen idegenben lép pályára. Dánia az elmúlt két világbajnokságra kvalifikálta magát, 2018-ban a nyolcaddöntőig jutott Oroszországban, míg négy évvel később Katarban a csoportkörben búcsúzott.