Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol középcsapattól igazolna játékost a Chelsea – sajtóhír

Az angol labdarúgó-bajnokságbot (Premier League) erősítő Chelsea a spanyol élvonalban (La Liga) szereplő Getafet csapatától szerződtetne támadó szellemű középpályást.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A Relevo újságírója, Matteo Moretto értesülései szerint a Chelsea felvette a kapcsolatot a Getafe együttesével Christantus Uche átigazolásával kapcsolatban. A 21 éves labdarúgó piaci értékét 5 millió euróra becsülik, szerződése 2028-ig szól a madridi alakulattal.

A nigériai játékos hazájából, a Campos FA csapatától igazolt át 2022-ben a spanyol negyedosztályú Moralo CP-hez, majd egy szezonnal később, 2023-ban a harmadosztályú AD Ceutához tette át a székhelyét. A Ceutától szerződött nyáron a Getafe együtteséhez mindössze 500 ezer euróért. Uche bemutatkozása nagyon jól sikerült a klubnál, ugyanis első bajnoki mérkőzésén sikerült bevennie az Athletic Bilbao kapuját, ami egy pontot ért a csapatának. Azóta pedig minden spanyol bajnoki mérkőzésen pályára lépett kezdőként, így már 10 alkalommal is magára ölthette a Getafe színeit.