Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi szövetségi kapitánya térhet vissza a szaúdi válogatott élére – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint Roberto Mancini menesztése után máris megvan a jelölt az utód személyét illetően.

(Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint Herve Renard komoly esélyesként merült fel a szaúd-arábiai férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, miután Roberto Mancini és a szaúdi szövetség közös megegyezéssel szerződést bontott. Renard lenne a poszt első számú jelöltje a három potenciális jelölt közül, és ha kinevezik, ez lesz a második alkalom, hogy a szaúdi nemzeti csapatot vezeti.

Renard korábban 2019 és 2023 között irányította a szaúdi válogatottat, amelyet a 2022-es világbajnokságra is kijuttatott, és ahol emlékezetes győzelmet arattak Argentína ellen. A csapat a csoportkörben esett ki a Lengyelország és Mexikó ellen elszenvedett vereségek után, majd Renard távozott és a francia női válogatott kapitánya lett. Franciaországgal a 2023-as női világbajnokság negyeddöntőjéig jutott, ahol Ausztrália büntetőkkel búcsúztatta őket. A 2024-es olimpián Brazília elleni vereség után távozott, helyét Laurent Bonadei vette át.

Renard több mint két évtizedes edzői pályafutása alatt olyan válogatottakat irányított, mint Zambia, Angola, Elefántcsontpart és Marokkó, valamint edzősködött a francia Sochaux és Lille csapataiban is.

Roberto Mancini, aki korábban az olasz válogatottat vezette, 2023 augusztusában négyéves szerződéssel lett a szaúdi válogatott szövetségi kapitánya. Azonban az utolsó öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, és a csapat jelenleg a harmadik helyen áll a 2026-os világbajnokság ázsiai selejtezőinek C-csoportjában. Az első két helyezett automatikusan kvalifikálja magát a tornára, míg a harmadik és negyedik helyezettek újabb selejtezőn vesznek részt.