Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: Lisztes Krisztián úgy érzi hamarosan debütálhat az Eintracht Frankfurt első csapatában

A nyáron a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt csapatába igazoló Lisztes Krisztián úgy véli, hamarosan bemutatkozhat a felnőttek között is.

(Photo by Ross MacDonald/SNS Group via Getty Images)

Lisztes Krisztián egyértelműen érzi magán a fejlődést, és az a célja, hogy minél hamarabb bemutatkozhasson az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatában.

A 19 éves támadó, aki nyáron szerződött a német klubhoz, az M1 aktuális csatornának adott interjújában elárulta, végig az első csapattal készül, csak a meccs előtti napon edz a második együttessel, amelyben pályára is szokott lépni, írja az MTI.

“Úgy érzem, jó helyen vagyok. Minden nap azért melózok, hogy minél hamarabb kiléphessek ebbe a csodálatos stadionba. Azért nem adtak kölcsön, mert a klubnál úgy érzik, be tudok mutatkozni a nagy csapatban”

– fogalmazott a támadó, aki elárulta, érdeklődött iránta a Hoffenheim, valamint Belgiumból és Hollandiából is volt megkeresése.

Lisztes Krisztián arról is beszélt, hogy mindenki nagyon jól fogadta a játékostársaktól kezdve az edzőkön át a konyhás néniig, így jó hangulatban telnek a mindennapjai. Ebben nagy szerepe van az Eintracht Frankfurt másik magyar futballistájának, a 18 esztendős Fenyő Noahnak is, mert nagy segítség számára, hogy amikor a videoelemző németül beszél hozzá, akkor a honfitársa segít neki a fordításban.

Elmondása szerint volt egy visszatérő problémája a lovaglóizmával, de mostanra teljesen rendbe jött, ezért hétvégén már ismét játszhat a második csapatban. Ezeken a találkozókon nemcsak az a célja, hogy gólokat szerezzen és gólpasszokat adjon, hanem hogy kiemelkedő számokat produkáljon olyan mutatókban, melyekben el volt maradva.

A Ferencváros volt labdarúgója, akit az U21-es válogatott szövetségi edzője, Szélesi Zoltán is meglátogatott Frankfurtban, követi korábbi társai produkcióját, így örült, hogy csütörtökön a zöld-fehérek megszerezték első győzelmüket az Európa-ligában, melyben új klubja hét ponttal a hatodik helyen áll.