Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: Pep Guardiola felvilágosítást adott Kevin De Bruyne állapotáról

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City csapatának menedzsere, Pep Guardiola elárult, hogy mit lehet tudni középpályása, Kevin De Bruyne sérülésével kapcsolatban. 

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola elmondta, hogy még nem tudja, mikor térhet vissza Kevin De Bruyne a pályára.

A belga középpályás szeptember 12-én, az Inter elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett ágyéksérülést, és azóta nem játszott. Kedden Guardiola úgy nyilatkozott, hogy De Bruyne „még nem érzi magát teljesen rendben”, és a Southampton elleni szombati Premier League-mérkőzés előtt sem tudott további részletekkel szolgálni a felépülésével kapcsolatban.

„Természetesen szeretném, ha mindenki rendelkezésre állna a sok mérkőzés miatt, de ez van”

— mondta az edző.

„Remélem, hamarosan visszatér, de még nem tudom.”

De Bruyne eddig hét meccset hagyott ki, míg csapattársa, Rodri térdsérülése miatt a szezon hátralevő részén már nem lesz bevethető. A City további fontos játékosai, Kyle Walker, Jack Grealish és Jeremy Doku szintén nem léphetnek pályára szombaton. Walker térdproblémákkal küzd, míg Grealish és Doku állapotáról Guardiola csak annyit mondott, hogy egyelőre ők is pihenni kényszerülnek.

A Manchester City jelenleg a második helyen áll a Premier League-ben, de győzelemmel az Etihad Stadionban a tabella élére ugorhat. A Southampton ebben a szezonban még nem nyert mérkőzést.