Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb-selejtező: egygólos vereséget szenvedett a magyar válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott Skóciával vív oda-visszavágós Európa-bajnoki selejtezőpárharcot…

(Photo by David Balogh/Getty Images)

A magyar női válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az előzetesen esélyesebbnek tartott Skóciától a Bozsik Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőn.

A mérkőzést a skótok kezdték aktívabban, azonban a vendégek hiába támadtak többet, csak elvétve tudtak kisebb helyzeteket kidolgozni Brzykcy kapuja előtt. A magyar válogatott első lövésére közel az első félidő feléig kellett várnunk, amikor Csányi próbálkozása kerülte el nem sokkal a skótok kapuját. A játékrész második felében a mieink egyre bátrabban játszottak, de gólhelyzeteket csak elvéteve sikerült kialakítani. Az első félidő hajrájában a skótok több veszélyes helyzetet teremtettek a magyar kapus előtt, a legnagyobb lehetőség alkalmával Weir átlövését Brzykcy védte bravúrral, majd a ráadás pillanataiban Csányi éles szögből leadott lövését a skót kapus hárította. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult.

Ugyan a második félidőt is a skótok indították rámenősebben, az első nagy helyzet a magyar válogatott előtt adódott, azonban Csiki kapu elé tett bejátszását Zeller ajtó-ablak helyzetben mellő lőtte. Néhány perccel később viszont Skócia már megszerezte a vezetést, egy óra játék elteltével Martha Thomas volt eredményes egy bal oldali beadást követően a kapu közeléből. A vendégek a folytatásban is további veszélyes helyzeteket alakította ki, többször is közel álltak az előny növeléséhez, de Brzykcy kapus és a magyar védelem igyekezett állni a sarat. A játékrész második felére sikerült rendezni a sorokat és újra többet támadott a magyar válogatott, de kevés lehetőséget sikerült kidolgozni. Már az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor Pápai elfutását követően Csiki helyzete maradt kihasználatlanul. Ezt leszámítva nem adódott több egyenlítési lehetőség a magyar válogatott előtt, mivel a skótok birtokolták a játékszert, és biztosan őrizték meg egygólos vezetésüket a hármas sípszóig.

Magyarország – Skócia 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. M. Thomas (60.)

A párharc visszavágóját jövő kedden, 20:35-től rendezik Edinburghben.