Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hosszabbított edzőjével az újonc – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Parma együttese megújította vezetőedzője szerződését…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A Parma a pénteki napon közösségi oldalain keresztül tudatta, hogy 2027-ig megújította a csapat vezetőedzője, Fabio Pecchia szerződését a klubnál.

A 48 éves szakember bő két évvel ezelőtt vette át a Parma irányítását. Pecchia korábban feljuttatta a Cremonesét a Serie A-ba, majd éppen azt követően köszönt el a csapattól és szerződött a másodosztályú Parmához. A második idényében másodosztályú bajnokként vezette vissza az élvonalba a szebb napokat is látott “sonkásokat”, ahol továbbra is töretlen a bizalom felé. A Balogh Botondot is foglalkoztató Parma az első nyolc forduló mindössze egy meccset nyert meg, így hét pontjával az utolsó bennmaradó helyet foglalja el az olasz élvonalban.

Pecchia az elmúlt bő két évben összesen 93 mérkőzésen irányította a csapatot, amely ebből 43 meccset nyert meg 29 döntetlen és 21 vereség mellett.

Az edző korábban 2016 és 2018 között a Hellas Verona edzőjeként ugyancsak ünnepelhetett egy feljutást, melyet követően aztán az első Serie A-s szezon végén kiestek az élvonalból. Ezután a harmadosztályban szereplő Juventus U23 edzőjeként a torinói sztárcsapat fiókcsapatával megnyerte a Coppa Italia Serie C-t.