Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Gulácsi megsérült, Orbán betalált, hátrányból felállva győzte le a Freiburgot az RB Leipzig! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójának szombati játéknapján a 2. helyezett RB Leipzig a 3. pozícióban álló Freiburgot látta vendégül.

(Photo by Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images)

Eseménydús első negyedórát produkáltak a csapatok, ahol mindkét kapu veszélyben forgott. Az első nagy lehetőség a 9. percben alakult ki, amikor Henrichs centerezésére Openda érkezett a hosszún, a belga támadó viszont egy védő szorításában a kapu fölé vágta az ígéretes lehetőséget. Két perccel később a Freiburg is megszerezhette volna a vezetést, miután Adamu kapott kiváló labdát a védők között, a támadó viszont Gulácsival szemben a jobb alsó mellé lőtte a ziccerét. A 15. minutumban aztán már megszerezték a vezetést a vendégek. Vincenzo Grifo ívelte balról a hosszú irányába a labdát, ahol Doan tudott kibújni a védője mögül, és közelről a kapuba fejelt, 0-1! A 31. percben ismét a Freiburg tudott veszélyeztetni, miután Christian Günter lőtt kapura a tizenhatos vonaláról, de a próbálkozása kevéssel elkerülte a bal alsó sarkot. A 36. percben a hazaiak előtt is adódott egy nagy lehetőség, Nusa passza után Sesko lőhetett ígéretes helyzetből, Atubolu azonban bravúrral hárított. Két perccel később ismét a Sesko-Atubolo páros mérkőzött meg egymással, a szlovén támadó bal felsőbe tartó fejesét azonban hatalmas bravúrral védte a hálóőr. A 42. percben egy jobbról érkező beadást Baumgartner tudott kapura fejelni, a vendégek kapusa azonban a jobb alsóba tartó labdát is fogni tudta, így megtartotta egygólos előnyét a szünetre a Freiburg.

A második játékrész sem kezdődött jól a Leipzig szempontjából, Gulácsit ugyanis sérülés miatt le kellett cserélni. Ennek ellenére az egyenlítés korán összejött a hazaiak szempontjából, miután a 47. percben Henrichs centerezését Orbán továbbította a hálóba, 1-1! Bő 10 perc elteltével már a vezetést is megszerezte a hazai gárda! Ezúttal Openda tette középre a labdát a tizenhatoson belül, ami elsuhant a középen tartózkodó játékosok között, így viszont a hosszún tökéletes lett Geertruidának, akinek az erős lövése utat talált a kapuba, megszerezve ezzel első lipcsei gólját, 2-1! A két kapott gólt követően igyekezett ismét magához ragadni a kezdeményezést a Freiburg, ám csak távoli lövésekig és pontatlan beadásokig jutottak, a játékuk messze elmaradt az első félidőben látottaktól. A véghajrá kezdetén aztán eldöntötte a három pont sorsát a Leipzig! Baumgartner labdaszerzése után Silva ugratta ki Opendát, aki végül a védője szorításában el tudta vinni a labdát a kapujából feleslegesen kirontó Atubolu mellett, és az üresen maradt hálóba passzolt, 3-1! A harmadik kapott gólt követően ugyan még próbálkozott a Freiburg, de nem tudtak fogást találni a Leipzig védelmén, amely ezzel a győzelemmel átmenetileg a tabella élére ugrott.

RB Leipzig – Freiburg 3-1 (0-1)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: S. Jablonski
Gólszerzők:
Orbán (47.), Geertruida (58.), Openda (78.) ill. Doan (15.)
Sárga lapok: Openda (80.), Vermeeren (88.) ill. Adamu (38.), Lienhart (46.)
Kiállítás:ill.-

RB Leipzig: Gulácsi (Vandevoordt 46.) – Henrichs, Lukeba (Bitshiabu 80.), Orbán, Geertruida (Klostermann 80.) – Baumgartner, Kampl, Haidara (Vermeeren 65.), Nusa – Openda, Sesko (Silva 65.) Vezetőedző: Marco Rose

Freiburg: Atubolu – Kübler (Sildillia 68.), Rosenfelder, Lienhart, Günter (Ginter 87.) – Osterhage, Höfler – Doan, Dinkci (Höler 87.), Grifo (Muslija 68.) – Adamu (Gregoritsch 68.) Vezetőedző: Julian Schuster

A mérkőzés összefoglalója:

A 8. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mainz – B. Mönchengladbach 1-1

Szombat:
Augsburg – Borussia Dortmund 2-1
RB Leipzig – Freiburg 3-1
St. Pauli – Wolfsburg 0-0
VfB Stuttgart – Holstein Kiel 2-1
18:30 Werder Bremen – Bayer Leverkusen (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 VfL Bochum – Bayern München (Tv: Aréna 4)
17:30 Union Berlin – Eintracht Frankfurt
19:30 Heidenheim – Hoffenheim

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore