Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: “Nem tudom, hogy melyik csapat az esélyesebb!”

A következőképpen közelítette meg az El Clásicót a meccs előtti sajtótájékoztatóján a Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti, aki mondhatni szokásos, nyugodt stílusában, kimérten nyilatkozott a Barca elleni rangadóról.

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

 

“Jó állapotban vagyunk, motiváltan és felkészülten várjuk a találkozót. Egy El Clásicó mindig is kemény mérkőzés, ahol hatalmas küzdelem várható. Szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat, szeretnénk természetesen nyerni is, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk egy jó formában lévő Barca ellen, akik nem kérdés, hogy hasonlóan fel fognak készüli legjobb tudásuk szerint belőlünk, mint azt mi is tesszük.” – idézi a Real Madrid hivatalos honlapja Ancelottit.

“Az, hogy készülünk a Barcelonából, nem azt jelenti, hogy bármit is különleges mód csináltunk az elmúlt napokban, mint azt megszoktuk. Mint mondtam nehéz mérkőzés lesz mind két csapat szempontjából, amely komplett teljesítményt követel a játékosoktól mind a labdával, mind pedig nélküle. Hogy ki a favorit? Nehéz lenne megmondani, hogy melyik csapat az esélyesebb! Az El Clásicót általában nem a csapatok vagy a játékosok minősége dönti el, hanem az, hogy ki, hogyan bírja el a rá nehezedő nyomást egy ilyen estén. Különösen sok múlhat a váratlan tényezőkön,például azon, hogy ki hibázok nagyobbat, többet… Ezt előre senki nem tudhatja!” – folytatta Ancelotti, majd Marco van Basten példájával igyekezett szemléltetni, hogy szerinte miért nem szabad túlragozni az ilyen kaliberű találkozót.

“Azt gondolom felesleges azt részleteznünk, hogy vajon a csapatok és játékosok kellően motiváltak vagy koncentráltak lesznek-e! Emlékszem, egy (Marco) van Basten azt mondta nekem egy hasonlóan nagy meccs előtt: “Csak add ide nekem a labdát, és az legyen a legnagyobb gondod, hogyan fogsz ünnepelni velem… Elég sokszor ünnepeltünk együtt, így igaza lett!” – így blancók trénere, aki külön méltatta Luka Modricot és Roert Lewandowskit, akik szerinte a tökéletes profizmust és szenvedélyt testesítik meg a legmagasabb szinten; de méltatta a túloldalról Lamine Yamalt is, akinek mint mondta nagy rajongója, különösen amiatt, ahogyan ilyen fiatalon, ilyen kiegyensúlyozott formában képes futballozni.

Sjaát csapata kapcsán a 65 esztendős tréner Jude Bellinghamre és Kylian Mbappéra tért ki ezúttal külön:
“Mbappéval elégedettek lehetünk, már most fontos gólokat szerzett, és biztos vagyok benne, hogy egyre jobb lesz. Nem titok, hogy azért igazoltuk, hogy Benzema után egyen egy olyan játékosunk, aki képes szezononként 30, 35 vagy akár 40 gólt is szerezni. Mbappé képes lehet erre, de ki kell emelnem a hozzáállását, és azt is, ahogyan mindent megtesz a csapatért a pályán… Hogy aggódok-e Bellingham miatt? Nem, egyáltalán nem. Voltak kisebb sérülései, kisebb nehézségei, de úgy gondolom javuló formát mutat meccsről meccsre. Ő is tudja, így nem kell mondanom, hogy továbbra is milyen fontos játékosa a Real Madridnak!” – fogalmazott Ancelotti.