Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jelentős újításra készülnek az MLS-ben – sajtóhír

Tengerentúli lapértesülések szerint fontolóra vették az MLS lebonyolításának megváltoztatását…

(Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

New York Times információi szerint az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) 2026-tól az európaihoz hasonló őszi-tavaszi felépítésű idényre állna át.

Az új rendszer szerint a legtöbb európai ligához hasonlóan augusztus közepén kezdődnek a bajnokság, azonban a rájátszáshoz továbbra is ragaszkodnának, amely így ebben az esetben április-május magasságában zajlana.

A változásnak elsősorban az az oka, hogy megkönnyítse az amerikai gárdák helyzetét az átigazolási időszakban, mivel jelenleg nagyon rövid az az időszak, amikor játékosokat tudnak szerezni Európából. Az időpontot az indokolja, hogy az amerikai szervezők reményei szerint a hazai világbajnokság után jelentős nézőszám-emelkedés várható a liga meccsein, így tökéletes lenne ezeknek az új szurkolóknak egy új struktúrával előrukkolni.

Végleges döntés egyelőre nem született, Nelson Rodríguez, az MLS szakmai döntésekért felelős alelnöke szerint ugyanis még csak adatgyűjtési fázisban van a kezdeményezés, de a legtöbben egyértelműen nyitottak a változásra.