Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két olasz sztárcsapat érdeklődését is felkeltette az FC Porto gólvágója! – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben rendkívül jártas Nicoló Schira információi alapján a portugál bajnokságban (Liga Portugal Betclic) szereplő FC Porto tehetséges spanyol csatára, Samu Omorodion két olasz sztárcsapat érdeklődését is felkeltette…

(Photo by Diogo Cardoso/Getty Images)

Nicoló Schira értesülései szerint az AC Milan és a Juventus is érdeklődni kezdett a 20 esztendős Samu Omorodion iránt. Az ifjú spanyol csatár idén nyáron igazolt át az FC Porto csapatához, ahol eddig kétségtelenül remek teljesítményt nyújt. Szerződése 2029 nyaráig érvényes, a transfermarkt pedig 35 millió euróra becsüli a piaci értékét. 

Samu Omorodion 17 esztendősen a Granada utánpótlásába került, majd a 2022/2023-as szezontól már a B csapatban játszhatott. A 2023/2024-es idényben debütált a La Ligában, emellett ráadásul gólt is szerzett. Az Atlético Madrid lecsapott az ifjú tehetségre, de rögtön kölcsönadták az Alavéshez, ahol jól teljesített. Ahogy már említettük, idén nyáron az FC Portóhoz igazolt, a portugál gárdában eddig 8 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 8 találatot jegyzett. Omorodion részt vett a 2024-es olimpián, 4 meccsen jutott szóhoz, melyeken 1 gólig jutott. Társaival megnyerték a tornát a házigazda franciákkal szemben.