Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lewandowski duplázott, a Barcelona nyerte az El Clásicót! – videóval

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 11. fordulójában rendezték a kiírás első El Clásicóját, melyen a Carlo Ancelotti vezette Real Madrid fogadta a Hansi Flick által irányított FC Barcelonát.

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

A mérkőzés első lehetősége a Real Madrid előtt adódott, a 2. percben Mbappé került óriási ziccerbe, a francia támadó végül az oldalhálót találta el, de mint kiderült lesen volt. A 12. percben Cubarsí sarkazta a labdát Mbappé elé, aki próbálta kihasználni, hogy Pena kimozdult a kapujába, a Real Madrid játékosa a léc fölé emelt. A 15. percben egy remek támadás végén Bellingham került helyzetbe, akinek a lövését Pena óriási bravúrral hárította, azonban az őt megjátszó Mbappé ismét lesen volt. A 21. percben Yamal átadása után Raphinha eresztett meg egy távoli lövést, amely jócskán a kapu fölé ment. A 22. percben Tchouaméni passza után Vinicius Junior lefutotta Koundét, majd kicselezte Cubarsít, 6 méterről végül nem talált kapuba. A 28. percben Pedri távoli lövését Lunin védte, majd a kipattanót követően Raphinha ismételt, az ő próbálkozása után a blokkról szögletre ment a labda. A sarokrúgást Raphinha ívelte a kapu elé, mely után Inigo Martínez bólintott kapura, fejesét követően a labda a léc fölé ment. A 30. percben Vazquez ugratta ki Mbappét, aki 9 méterről a kapuba emelt, de a francia újfent lesen volt az átadás pillanatában. Az első félidőben végül nem született gól egyik csapat részéről sem. 

Az 54. percben megtört a gólcsend, a Hansi Flick vezette Barcelona megszerezte a vezetést Madridban! Casado ugratta ki remek ütemben Robert Lewandowskit, aki 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). Az 56. percben jött az újabb Barca gól az El Clásicón! Balde beadását követően Robert Lewandowski ezúttal fejjel vette be Lunin hálóját (0-2). A 64. percben Vinicius Junior remek labdája után Mbappé került ziccerbe, de Pena óriási bravúrral védte a francia lövését. A 66. percben Valverde átadását követően Mbappé lőtt éles szögből a kapuba, de lesről. Picivel később a Barcelona gyakorlatilag eldönthette volna a meccset, Raphinha passza után Lewandowski előtt adódott óriási lehetősége, ám a lengyel csatár néhány méterről a kapufát találta el. A 68. percben Yamal átadását követően került ziccerbe Lewandowski, aki ezúttal a léc fölé lőtt nagy helyzetben. A 71. percben Modric játszotta meg Mbappét, aki 13 méterről lőtt, Pena ismét védett. A 77. percben a Barcelona eldöntötte a három pont sorsát! Raphinha passza után Lamine Yamal került ziccerbe, aki 10 méterről a léc alá bombázott (0-3). A 85. percben jött a negyedik Hansi Flick csapatától! Inigo Martínez ívelt előre a labdát a saját térfeléről, Raphinha lefutotta Lucas Vazquezt, majd nagyon okosan Lunin felett a hálóba emelte a labdát (0-4). A 90+2. percben Mbappé éles szögből leadott lövését védte Pena, de nem találják ki… a francia sokadik alkalommal újfent lesen volt. Bár a Real Madridnak bőven megvoltak a lehetőségei, de ezeket nem tudta kihasználni Carlo Ancelotti tanítványai, illetve Mbappé rengetegszer volt lesen. A Barcelona játéka a második félidőben jócskán feljavult, s Hansi Flick legénysége négy gólt rámolt be. 

Real Madrid – FC Barcelona 0-4 (0-0)
Helyszín:
Estadio Santiago Bernabéu (Madrid); Vezette: José María Sánchez Martínez
Gólszerzők: ill. Lewandowski (54., 56.), Yamal (77.), Raphinha (85.)
Sárga lap: Vinicius Junior (80.), Militao (87.) ill. Casado (44.), Koundé (69.), Martínez (75.), Pena (83.), Gavi (90.)
Kiállítás: ill.

Real Madrid: Lunin – Vazquez, Militao, Rüdiger, Mendy (Fran García 86.) – Valverde, Tchouaméni (Modric 63.), Camavinga (Brahim Díaz 77.), Bellingham – Vinicius Junior, Mbappé. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

FC Barcelona: Pena – Koundé, Cubarsí, Martínez, Balde – Casado (Dani Olmo 65.), Pedri (Gavi 87.) – Yamal, Fermín López (De Jong 46.), Raphinha – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick 

Videós összefoglaló:

A 11. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Espanyol – Sevilla 0-2

Szombat:
Valladolid – Villarreal 1-2

Rayo Vallecano – Alavés 1-0
Las Palmas – Girona 1-0
Real Madrid – FC Barcelona 0-4

Vasárnap:
14:00 Leganés – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)

16:15 Getafe – Valencia (Tv: Spíler 2)
18:30 Real Betis – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Osasuna (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Mallorca – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore