Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: fölényes győzelmet aratott a sereghajtó otthonában a Bayern München! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójának vasárnapi játéknapját a sereghajtó és az edzőváltáson áteső VfL Bochum mérkőzése nyitotta, akik a rekordbajnok Bayern Münchent látták vendégül.

(Photo by Rene Nijhuis/MB Media/Getty Images)

Egy komoly hazai lehetőséggel kezdődött a mérkőzés a 8. percben, amikor Broschinski egy jó indítás után el tudta lőni a labdát a kapujából kirontó Neuer mellett, a kapu felé tartó játékszert viszont Kim utolérte, így egy méterrel a gólvonal előtt tisztázni tudott. Az első negyedórát követően aztán megszerezte a vezetést a jóval esélyesebb Bayern! Harry Kane harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a Bochum kapujától, amit végül Olise tekert kapura, a nyáron érkező francia játékos pedig védhetetlenül a bal sarokba tekert, 0-1! A 23. percben a hazaiak részéről ismét Broschinski okozott riadalmat a Bayern kapuja előtt, akinek az Upamecanon megpattanó lövése centikkel kerülte el a bal alsó sarkot. A 26. minutumban tovább növelte előnyét a Bayern, amely ismét egy szabadrúgás után volt eredményes. Kimmich ívelte be a labdát a tizenhatos sarkáról Musiala fejére, aki a kimozduló kapus felett a hálóba bólintotta a labdát, 0-2! A második gólt követően sem változott a játék képe, a Bayern uralta a mérkőzést, és több ígéretes helyzetet is kidolgoztak, de a szünetig nem tudták tovább növelni az előnyüket.

A második játékrészben is bátran futballozott a hazai együttes, ám ezt a Bayern kegyetlenül megbüntette. Az 57. percben Musiala hozta nagyon jó helyzetbe Kanet, aki a tizenhatoson belülről védhetetlenül a jobb felsőbe lőtt, 0-3! Ezt követően sem lassított a rekordbajnok, a 65. minutumban ugyanis még tovább nőtt a különbség. Ekkor a csereként beálló Sané szerzett labdát a tizenhatos előterében, majd ballal gyönyörűen a jobb felsőbe tekert, 0-4! A 71. percben újabb gyönyörű gólt lőtt a Bayern, ezúttal Kingsley Coman, aki 16 méterről a kapu bal oldalát vette be úgy, hogy a labda a felső lécről vágódott a hálóba, 0-5! A 81. percben Goreztka kapott kiváló labdát a tizenhatoson belül, a középpályás lövését viszont nagy bravúrral védeni tudta Drewes. Egy perccel később Tel ziccerét is fogta a hazaiak kapusa, majd Goretzka lőtt nem sokkal kapu fölé a tizenhatosról. A Bochum az utolsó pillanatokig küzdött a becsületgól megszerzése érdekében, de nem tudták bevenni Neuer kapuját, így a Bayern könnyed, ötgólos győzelmet aratott a sereghajtó otthonában.

VfL Bochum – Bayern München 0-5 (0-2)
Helyszín:
Vonovia Ruhrstadion Vezette: F. Exner
Gólszerzők: -ill.
Olise (16.), Musiala (26.), Kane (57.), Sané (65.), Coman (71.)
Sárga lapok: Passlack (12.) ill. Musiala (45+1.)
Kiállítás:ill.-

VfL Bochum: Drewes – Oermann (Daschner 61.), Ordets, Medic – Wittek, Losilla, Sissoko (Pannewig 85.), Masovic, Passlack (Gamboa 46.) – de Wit (Miyoshi 72.) – Broschinski (Hofmann 72.) Vezetőedző: Markus Feldhoff

Bayern München: Neuer – Laimer, Upamecano, Kim (Dier 78.), Davies – Kimmich, Palhinha (Goretzka 61.) – Olise (Sané 61.), Musiala (Müller 61.), Coman – Kane (Tel 69.) Vezetőedző: Vincent Kompany

A mérkőzés összefoglalója:

A 8. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Mainz – B. Mönchengladbach 1-1

Szombat:
Augsburg – Borussia Dortmund 2-1
RB Leipzig – Freiburg 3-1
St. Pauli – Wolfsburg 0-0
VfB Stuttgart – Holstein Kiel 2-1
Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2-2

Vasárnap:
VfL Bochum – Bayern München 0-5
17:30 Union Berlin – Eintracht Frankfurt
19:30 Heidenheim – Hoffenheim

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore