Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: így értékelte a látottakat a két vezetőedző!

Az FC Barcelona, Real Mari elleni kiütéses győzelmét követően Hansli Flick érthető módon a fellegekben járt katalán részről, míg a túloldalon Carlo Ancelotti mondhatni azonnal tűzoltásba kezdett. Egy dologban viszont még egyet értettek, mégpedig, hogy az első félidő alapján nem sok minden utalt egy ilyen végkimenetelre. 

(Photo by Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images)

 

Hansli Flick: “Mindenki követte a pályán azt a meccstervet, amelyet kigondoltunk, ezt pedig 100%-os erőbedobással tették a játékosok. Pontosan tudtuk, hogy mit akarunk játszani, ám leginkább a második félidőben irányítottuk a találkozót, és ragadtuk meg a kezdeményezést. A Real Marid nem sok teret hagyott nekünk az első 45 percben… Elképesztő meccset játszottunk, nem is lehetnék büszkébb a csapatomra! A mezőnyjátékosok mellett Inaki Penát is megilleti a dicséret, hiszen remekül védett, kapott gól nélkül pedig sohasem könnyű a Bernabéuból távozni! Hálás vagyok azoknak a szurkolóinknak, akik elkísértek bennünket, végig buzdítva, kapcsolatot teremtve a csapattal. Nagyon boldog vagyok, hogy az FC Barcelona edzője lehetek!

 

Carlo Ancelotti: “Csalódottak vagyunk, hiszen roppant fájó így, ilyen különbséggel kikapni. Jó első félidőt játszottunk, megfelelő intenzitással, nem sok teret engedve a Barcának. Ekkor még minden esélyünk meg volt arra, hogy megszerezzük az oly fontos vezetést, ám sajnos nem így lett. A szünet utáni két gyorsan bekapott gól következtében aztán elveszítettük a kontrollt, csak futottunk az eredmény után. Leginkább az utolsó 30 percet kell elfelejtenünk, és minél előbb talpra állnunk! Sokat nem kesereghetünk, hiszen nagyon hosszú még a szezon, meg lesz a lehetőségünk a visszavágásra is! 48 éve vagyok a futballban, úgy gondolom láttam és megéltem már szinte mindent, így pontosan tudom, hogy kellően önkritikusnak kell most lennünk, és tanulnunk a vereségből. Le kell vonnunk a szükséges következtetéseket is, de senki ne akarja megmagyarázni, hogy ez egy megsemmisítő vereség volt számunkra!”