Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két lengyel játékvezetőt eltiltott az UEFA, miután részegen arrébb tettek egy közlekedési táblát

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) eltiltott két játékvezetőt, akik még augusztusban, egy Bajnokok Ligája-selejtező előtt ittas állapotban igazoltattak rendőrök. 

(Photo by Jane Barlow/PA Images via Getty Images)

Két játékvezetőt eltiltott az UEFA, miután egy Bajnokok Ligája selejtezőt megelőzően „helytelen viselkedéssel” megsértették a „tisztességes viselkedés alapvető szabályait”.

Bartosz Frankowski és Tomasz Musial lengyel játékvezetőket a Rangers és a Dinamo Kijev augusztusi, Lublinban (Lengyelország) rendezett mérkőzésén távolították el a videós játékvezető-asszisztensi (VAR) feladatok ellátásától.

A helyi média beszámolói szerint a két férfit a kora reggeli órákban állította meg a rendőrség, miután részegen elmozdítottak egy közlekedési táblát.

Az UEFA, az európai labdarúgás irányító testülete mindkét játékvezetőt leváltotta a mérkőzésről, a lengyel szövetség pedig vizsgálatot indított az ügyben, majd később pénzbírsággal és felfüggesztéssel sújtotta őket.

Pénteken az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi szerve megerősítette, hogy mindkettőjüket megvádolták „a tisztességes viselkedés alapvető szabályainak megsértésével”, valamint azzal, hogy „lejáratták a labdarúgást, és különösen az UEFA-t”. Az irányító testület megerősítette, hogy 2025. június 30-ig nem lehetnek újra UEFA-mérkőzéseken játékvezetők.

Frankowski és Musial, akik az elmúlt években a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is rendszeresen szerepeltek, azóta bocsánatot kértek tettükért.