Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real Betis otthonában szenvedett vereséget az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 11. fordulójának vasárnapi játéknapján a Real Betis fogadta hazai környezetben az Atlético Madridot.

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

A Real Betis nagyon gyorsan, már a 4. percben megszerezte a vezetést. A baloldalon építettek fel egy gyors támadást a hazaiak, aminek a végén Ezzalzouli tette középre a labdát, ami előbb megpattant Witselen, majd Gimenez ért bele nagyon rosszul, így öngólt vétett az uruguayi védő, 1-0! A 27. percben kis híján kettőre növelte előnyét a Zöld-fehér alakulat, azonban Ezzalzouli ígéretes helyzetben csak a felső kapufát találta el. A 30. percben még Vitor Roque is betalálhatott volna, de a fiatal brazil támadó fölé vágott egy kipattanót. Az Atlético Madrid támadásban nem mutatott semmit az első játékrészben.

A 65. percben ismét Vitor Roque került helyzetbe, azonban ezúttal sem sikerült betalálnia, próbálkozását Jan Oblak tudta védeni. Az Atlético Madrid nem volt túl erős támadásépítésben a második félidőben sem, egészen a 80. percig kellett várni az első komolyabb lehetőségükre, akkor közel jártak nagyon az egyenlítő találathoz, de Julián Álvarez csak a bal kapufát találta el. A mérkőzést így a Real Betis nyerte és két pontra megközelítette a 4. helyen tanyázó Atletit, akik ezzel a vereséggel valószínűleg idejekorán kiszálltak a bajnoki címért folytatott küzdelemből.

Real Betis – Atlético Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín: Estadio Benito Villamarín (Sevilla), Vezette: Gil Manzano
Gólszerző: Gimenez (4. – öngól) 
Sárga lap: Perraud (76.), Ruibal (83.), M. Pellegrini (88. – pályán kívül), Adrián (88. – pályán kívül) ill. Mandava (7.), Koke (67.)
Kiállítás:ill.

Real Betis: Silva – Ruibal (Sabaly 90+1.), Bartra, Llorente, Perraud – Fornals, Altimira, Johnny, Ezzalzouli (Losada 90+1.) – Vitor Roque, Avila. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Atlético Madrid: Oblak – Molina, Witsel, Gimenez, Mandava (Galán 46.) – De Paul (Lemar 84.), Koke, Gallagher (Sorloth 46.), Lino (Simeone 70.) – Álvarez, Griezmann (Correa 70.). Vezetőedző: Diego Simeone

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 11. forduló végeredményei és további programja:
Péntek:
Espanyol – Sevilla 0-2

Szombat:
Valladolid – Villarreal 1-2

Rayo Vallecano – Alavés 1-0
Las Palmas – Girona 1-0
Real Madrid – Barcelona 0-4

Vasárnap:
 Leganés – Celta Vigo 3-0
Getafe – Valencia 1-1
Real Betis – Atlético Madrid 1-0
21:00 Real Sociedad – Osasuna (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Mallorca – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore