Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: idegenben nyert fővárosi rangadót a Cruz Azul – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának 14. fordulójában szombatról vasárnapra virradóra az éllovas Cruz Azul a Pumas UNAM vendége volt…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A bajnokságot vezető Cruz Azul két korai góllal, 2-0-ra diadalmaskodott a Pumas UNAM vendégeként a két mexikóvárosi csapat egymás elleni csörtéjén. A meccs legelső támadásából máris gól született, ugyanis Rotondi bal oldali elfutását követően Ángel Sepulveda már a 25. másodpercben a hálóba pörgette a játékszert az ötös előteréből. A folytatásban a Pumas előtt is adótdtak egyenlítési lehetőségek, de a 13. percben a Cruz Azul szerzett újabb gólt, Ignacio Rivero egy jobb oldali szögletrúgást követően fejelt védhetetlenül a kapuba. A kétgólos előny birtokában a kék-fehérek magabiztosan futballoztak és további veszélyes lehetőségeket dolgoztak ki, miközben a hazaiak kissé szárnyaszegetten játszottak. Az első játékrész második felében a Pumas egyre több támadást vezetett, de csak kevés igazi lehetőséget tudott kidolgozni Mier ketrece előtt. A második félidőben sem történt jelentős változás, a hazaiak többet veszélyeztettek, ám a Cruz Azul mindvégig nagyszerűen védekezett, Mier pedig lehúzta a rolót, a listavezető így megtartotta kétgólos előnyét a lefújásig.

Martín Anselmi csapata az újabb győzelmével már kilencpontos előnnyel vezeti az alapszakaszt, és ha így halad, hamarosan bebiztosíthatja az első helyét.

Pumas UNAM – Cruz Azul 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Sepulveda (1.), Rivero (13.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore