Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Palmer gólja döntött a Chelsea-javára a Newcastle ellen – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójában a Chelsea a Newcastle Unitedot fogadta és a három pontot is begyűjtötte. 

(Photo by Crystal Pix/MB Media/Getty Images)

A Chelsea már a 4. percben betalált a Chelsea Palmer révén, azonban hiába ünnepelt, les miatt érvénytelenítették. Volt pár próbálkozása a londoniaknak, majd a 18. percben sikerült is megszerezni a vezetést: Pedro Neto oda tudta tenni a labdát Jackson elé, aki bevágta azt a jobb alsó sarokba. A Newcastle is próbálkozott, mint a 27. percben Tonali kapott jó passzt és közepes távolságból eresztett meg lövést, de lepattant az egyik védőről. A 32. percben végül sikerült kiegyenlítenie a Newcastle-nek: Isak előtt nyílt szabad terület a kapu előtt egy szép beadást követően és kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Chelsea, hiszen a 47. percben ismét vezetést szereztek: Lavia passzolt Palmernek tökéletesen vette át a labdát és csodálatos lövést mutat be közvetlenül a tizenhatoson kívülről, ami a bal alsó sarokban kötött ki. Az 50. perben Pedro Neto ugrott magasra az ötösön belül, de fejese a bal kapufát találta el és onnan kifelé pattant. A Newcastle is próbálkozott, de ezek gyengék voltak. A 82. percben Mudryk gyűjtött be egy kipattanót, de Pope remek mozdulattal védeni tudott. A hosszabbításban még volt egy helyzet, ami után úgy tűnt, tizenegyeshez jutott a Chelsea, de a játékvezető meggondolta magát, így maradt a végeredmény.

Chelsea – Newcastle 2-1 (1-1)
Helyszín:
Stamford Bridge (London); Vezette: Simon Hooper
Gólszerzők: Jackson (18.), Palmer (47.) ill. Isak (32.)
Sárga lap:
Fofana (11.), Lavia (54.), Madueke (66.). Pedro Neto (88.), Nkunku (90+4.) ill. Schär (22.), Tonali (64.), Longstaff (90.)
Kiállítás:  ill. 

Chelsea: Sanchez, Malo Gusto (Cucurella, 78.), Fofana, Colwill, James, Caicedo, Lavia (Enzo Fernandez, 72.), Madueke (Mudryk, 67.) Palmer, Pedro Neto, Jackson (Nkunku. 78.) Menedzser: Enzo Maresca

Newcastle United: Pope, Livramento, Schär, Burn, Hall (Kelly. 89.), Tonali (Longstaff, 68.), Guimaraes, Joelinton (Osula, 89.) Almiron (Murphy, 68.), Isak, Barnes (Willock, 68.) Menedzser: Eddie Howe

A 9. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Leicester City – Nottingham Forest 1-3

Szombat:
Aston Villa – Bournemouth 1-1
Brentford – Ipswich Town 4-3
Brighton – Wolverhampton 2-2
Manchester City – Southampton 1-0
Everton – Fulham 1-1

Vasárnap:
Chelsea – Newcastle 2-1
Crystal Palace – Tottenham 1-0
West Ham – Manchester United 2-1
17:30 Arsenal – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore