Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt a vége, menesztették Erik ten Hagot a Manchester United éléről – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapata hivatalos oldalain keresztül tudatta, hogy menesztették menedzserüket, Erik ten Hagot.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

Hivatalossá vált, hogy menesztették Erik ten Hagot a Manchester United vezetőedzői posztjáról.

A holland menedzsert hétfő reggel értesítették a döntésről, így a vasárnapi, West Ham United ellen elszenvedett vereség bizonyult az utolsó mérkőzésének az Old Traffordon töltött két és fél éve után. A csapat jelenleg a 14. helyen áll a Premier League-ben, hét ponttal lemaradva a Bajnokok Ligája-helyekről, mindössze 3 győzelemmel a 9  bajnoki meccsből és 4 győzelemmel a minden versenysorozatban játszott 14 találkozójából.

A klub jelenleg a következő lépéseken dolgozik, és kérte az egykori támadót, Ruud van Nistelrooyt, hogy vegye át ideiglenesen a csapat irányítását, aki a nyáron érkezett Ten Hag mellé a stábba. A többi szakmai stábtag a helyén marad egyelőre.

 „Erik ten Hag távozott a Manchester United első csapatának vezetőedzői posztjáról. Eriket 2022 áprilisában nevezték ki, és két hazai trófeát nyert a csapattal, a 2023-as Carabao-kupát és a 2024-es FA-kupát. Köszönjük neki mindazt, amit tett a klubért, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben”

– áll a Manchester United hivatalos közleményében.

Ten Hag az előző szezon végén még maradhatott az edzői poszton a szezonértékelő után, annak ellenére, hogy a csapat nyolcadik helyen zárt a Premier League-ben, ami a klub 1990 óta legrosszabb eredménye volt. Az FA-kupa döntőjében azonban legyőzték a Manchester Cityt, amivel az idény pozitívabb zárást kapott.

A nyáron a klub aktiválta a holland edző szerződésének egyéves hosszabbítási opcióját, amely eredetileg 2025-ig tartott volna. Azonban az új szezon csalódást keltő kezdése arra ösztönözte a vezető döntéshozókat – köztük Omar Berrada vezérigazgatót, Dan Ashworth sportigazgatót és Jason Wilcox technikai igazgatót –, hogy változtatást javasoljanak.

Ten Hag első idényében harmadik helyre vezette a csapatot, és megnyerte a Ligakupát, megszakítva a United hatéves trófea nélküli sorozatát. Tavaly azonban nehézségeik voltak hazai és európai porondon egyaránt, a Bajnokok Ligája csoportköréből is kiestek, és az Európa-ligára csak az FA-kupa megnyerésével kvalifikálták magukat.

A United már tájékozódott potenciális jelöltek után, akik között szerepelt az angol szövetségi kapitány Thomas Tuchel, az újonnan kinevezett amerikai szövetségi kapitány, Mauricio Pochettino, a volt Brighton-edző Roberto De Zerbi, a Brentford menedzsere Thomas Frank és az Ipswich Town vezetőedzője Kieran McKenna.

A nyári átigazolási időszakban a klub jelentős összeget költött, többek között Matthijs de Ligt, Leny Yoro, Joshua Zirkzee, Manuel Ugarte és Noussair Mazraoui leigazolására, összesen körülbelül 205 millió font értékben.

A United következő mérkőzése szerdán lesz a Ligakupában, amikor az Old Traffordon fogadják a Leicester Cityt.