Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma este megtudjuk, ki lesz 2024 Aranylabdása!

Magyar idő szerint 20:45-kor Párizsban kezdetét veszi a 68. Aranylabda-díjátadó gála, amelyen a legfontosabb kérdés, természetesen, hogy a férfiak mezőnyében ki lesz a győztes; ugyanakkor számos egyéb elismerés is gazdára talál – Lássuk pontosan milyen kategóriákban!

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

 

Legelőször fontos kiemelni, hogy az 1956-ban életre keltett Aranylabda-szavazás, amelyen hagyományosan szakújságírók szavaznak, 2024-től megújul, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) együttműködik a díjat életre keltő francia szaklappal a France Footballal, illetve a neves és szintén francia L’Equipe című lappal, így először kerül sor arra, hogy nemzetközi szövetség is részt vesz a futballvilág legrangosabb elismerésének odaítélésében – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szavazásért, a lebonyolításért a franciák a felelősek, az UEFA mondhatni amolyan ‘háttér-szervezet’ lett.

A férfi kategória mellett szokás szerint győztest hirdetnek a legjobb női játékost illetően is;  kiderül, ki kapja az Év-kapusa díjat (Jasin-díj); ki lesz a legjobb 21 éven aluli játékos (Kopa-díj); valamint a Gerd Müller után elnevezett díjjal illetik a legjobb támadót.

A csapatokat illetően megtudjuk, ki lesz a győztes a férfi és női kategóriában az elmúlt évet tekintve; továbbá mindkét nemet illetően megjelölik a legjobb edzőket is.
Hagyományosa az ún. Sócrates-díj is – minden bizonnyal új – gazdára talál, amelyet a humanitárius és közösségi feladatok, illetve a jótékonykodás elismeréséért adnak.

Az esemény helyszín a francia fővárosban az impozáns Théâtre du Châtelet lesz.