Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Bayern München idei első szerzeménye!

Eldőlt, hogy a Mainz 22 éves védője, Jan Kirchhoff a szezon végeztével átteszi a székhelyét Münchenbe és a „bőrnadrágosok” játékosa lesz.

A hórihorgas, 195 centiméter magas, német utánpótlás-válogatott középhátvéd nemrég utasította vissza klubja szerződés-hosszabbítási ajánlatát, mostanra pedig az is kiderült, hogy következő gárdája a Bayern München lesz – az egyezség szerint 2016. június 30-ig.

A bajorok sportigazgatója, Matthias Sammer az egyezség létrejöttére reagálva azt nyilatkozta a bundesliga.de honlapnak, hogy nagy örömükre szolgál a tehetséges U 21-es válogatott Kirchhoff szerződtetése, Mario Gomez pedig arról beszélt, hogy tapasztalatból tudja, milyen jó játékos érkezik majd az Isar partjára.

A német hátvéd 2008 óta szerepelt Mainzban és összesen ötvenegy Bundesliga-találkozón lépett pályára. Jelenlegi állás szerint négy riválisa lesz Dante, Jerome Boateng, Holger Badstuber és Daniel van Buyten személyében, de utóbbinak az idény végén lejár a szerződése és kérdéses, a 34 éves belga labdarúgóra számít-e a klubvezetőség a jövőben.

Szerző: Budai Levente