Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boateng gondolkozik a távozáson

Boateng gondolkozik a távozáson

A Milan 25 esztendős középpályása Kevin Prince Boateng bevallotta, hogy gondolkozik a távozáson, miután a Pro Patria elleni mérkőzésen rasszista bekiabálásokkal inzultálták őt az ellenfél szurkolói.

Boateng a mérkőzés közben hagyta el a pályát csapattársaival együtt, miután megelégelte a szurkolók bekiabálásait. Az esetet követően a klub, az vezetőedző Massimiliano Allegri és az elnök Silvio Berlusconi is kiállt a ghánai játékos mellett.

Azonban most elismerte, hogy bizonytalan a jövője a Serie A-ban.

„Ez nem olyan dolog, amit csak egyszerűen leráz magáról az ember.” idézte Boatenget a Bild.

„Alszom néhányat, majd jövő héten beszélek az ügynökömmel Roger Wittmannel. Majd meglátjuk, hogy megéri-e Olaszországban maradni.”

A ghánai válogatott játékos, aki Németországban nőtt fel, elmondta, hogy mennyire büszke csapattársaira, akik követték őt az öltözőbe.

A mérkőzést a 26. percben szakította félbe a játékvezető, miután a szurkolók a Pro Patria játékosok kérésére sem hagyták abba a bekiabálásokat.

„Már öt perc után hallottam, hogy majmok hangját utánozzák. Először nem gondoltam semmire, de amikor újra hallottam szóltam a játékvezetőnek, hogy állítsa le őket vagy elhagyom a pályát.”

„Próbált megnyugtatni, de amikor folytatták a bekiabálásokat úgy éreztem elég volt, nem folytatok tovább egy ilyen meccset.”

„Könnyű szemet hunyni, de nehezebb cselekedni. De akkor is így cselekednék, ha egy Real Madrid elleni Bajnokok Ligája meccsről lenne szó. Mindig ezt tenném.”

„Dühös, szomorú és csalódott voltam. Hihetetlen, hogy 2013-ban ilyen dolog megtörténhet. De nem csak Olaszországban, hanem a világon mindenhol. Valami erős jelzést akartam küldeni, mert ilyen dolgoknak nem szabadna előfordulnia. Ki kell nyitni a szemünket.”

„A rasszizmusnak nincs helye a futballban.”

Báló Bence