Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jelentős játékosmozgás következhet a Schalke 04 és az Internazionale között

A transfermarkt.de információi szerint a gelsenkircheniek a milánóiak két középpályását is meg akarja szerezni, de a kék-fekete mezesek is felfigyeltek a Ruhr-vidékiek egyik labdarúgójára…

Míg a Schalke vezetősége a több klub által körüludvarolt Wesley Sneijder, valamint Ricardo Álvarez szerződtetésén gondolkodik, az Inter háza táján pedig az ifjú tehetség Julian Draxler leigazolását igyekeznek tető alá hozni.

A három játékos közül egyértelműen a kilencvenszeres holland válogatott Sneijder ért el eddig a legsikeresebb pályafutást és ő is a legértékesebb – 28 évesen is 28 millió euró az értéke -, ám nagy valószínűséggel távozni fog eddigi kenyéradójától. Bár 2009 nyara óta szolgálja a milánóiakat, most már a támadó középpályás is azon a véleményen van, hogy itt a váltás ideje. Cseppet sem meglepő módon nagy érdeklődésre is tett szert: a hírek szerint szívesen megszerezné a játékjogát a Tottenham, a QPR, a PSG, a Schalke 04, a Fenerbahce, az Anzsi Mahacskala, az AC Milan és a Bayern München is – jelen állás szerint a londoniaknak van a legnagyobb esélyük rá, hogy a világbajnoki ezüstérmest a csapatukban tudják.

Ami Ricardo Álvarezt illeti, 24 esztendősen háromszoros argentin válogatottnak mondhatja magát és az idényben tíz mérkőzésen jutott szóhoz, s két gólpasszt osztott ki támadó középpályásként. Piaci értéke 11,5 millió euró és további nehézséget jelent a szerződtetését illetően, hogy 2016 nyaráig érvényes a kontraktusa.

Amit a 19 éves Draxlerről érdemes tudni, hogy már bemutatkozhatott a német válogatottban, sőt ilyen fiatalon már háromszor is magára húzhatta a nemzeti csapat mezét. Sokáig úgy tűnt, a 2012-es Európa-bajnokságra is kiviszi Joachim Löw szövetségi kapitány, ám az utolsó rostán végül fenn akadt, ám ennek ellenére is a jövő reménységének, a német labdarúgás egy újabb csiszolatlan gyémántjának tekintik a szakértők a támadó középpályást. Az idei szezonban huszonnégy mérkőzésen négy gólt szerzett és hat gólpasszt is kiosztott, a piaci értéke pedig 14 millió euró körül mozog.

Szerző: Budai Levente