Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gera és Horváth megsérült, újabb Puskás szobor, Magyar Labdarúgás Fóruma

Rövid összefoglalónkban az elmúlt két nap legfontosabb híreit gyűjtöttük össze.

Sérülés/Anglia. Az F.A. kupában Gera Zoltán csapata a West Bromwich Albion 1-1-et játszott a Queens Park Rangers ellen, azonban a magyar szurkolók számára rossz hír, hogy a válogatott középpályást a huszonegyedik percben le kellett cserélni, miután Pak Dzsi-Szunggal történt összecsapás közben a műtött térde ismét megsérült.

„Zolinak a térdével van problémája. Vasárnap vizsgálják meg alaposan, akkor többet fogunk tudni. Ismerve a múltját, szorítunk érte, hogy ne legyen súlyos a sérülés. Remélhetőleg hamar újra magára öltheti a West Brom mezét, de amíg nem tudjuk a vizsgálatok eredményét, és nem látta specialista, várnunk kell” – nyilatkozta Kevin Keen másodedző a klub honlapján.

Gera helyére beállt Marc-Antoine Fortune, ám később őt is le kellett cserélni szintén sérülés miatt.

 Sérülés/Hollandia. Hollandiában Horváth Gábor szenvedett térdszalagszakadást. A korábbi válogatott védőt idehaza műtik meg, majd a rehabilitációt is itthon végzi. Ezzel körülbelül fél évet kell kihagynia a bekknek. Korábban az ADO Den Haag bejelentette, hogy a magyar játékost a januári átigazolási időszakban átadólistára teszi, ám a sérülése miatt Horváth télen biztosan nem vált klubot.

Újabb Puskás- szobor. Közleményt adott ki vasárnap a FourFourTwo magazin, melyben az Óbuda-Újlaki Közösségi Egyesületnek a „Puskás Öcsi-szobor” tervezésére kiírt pályázatra érkezett munkák értékelésekor a BTM Budapest Galéria szakmai zsűrije és a kiírók által összeállított bíráló bizottság – melyben a III. kerület önkormányzatának képviselője valamint Puskás Ferenc özvegye is helyett kapott – Pauer Gyula, az októberben elhunyt nemzetközi hírű szobrászművész, a „Puskás Öcsi tér” ötletgazdája már korábban maga is elkészítette a pályamunkáját, ám e tény csak a pályázat megjelenését követően jutott a kiírók tudomására. Pauer műve ráadásul olyan jól sikerült, hogy győzött is, igaz, nem egyedül.

A szobrászoknak egy fénykép alapján kellett elkészíteniük pályamunkájukat. Ez a kép pedig Puskát örökíti meg madridi gyerekek között, amint dekázni tanítja őket. Öcsi bácsit Pauer tervei alapján formázzák meg, míg a gyerekeket Tóth Dávid pályázatából emelik be a szoborcsoportba. A tervek szerint az egész alakos Puskás-szobornak április 1-re, a „Száguldó Őrnagy” születésnapjára kell elkészülnie.

MLSZ. Második alkalommal rendezik meg január 16-án a Magyar Labdarúgás Fórumát. Erre az eseményre több neves hazai és külföldi előadókat felvonultató rendezvényre ismét a Papp László Budapest Sportarénába kerül majd sor, és az év első napjáig már valamivel több mint 500 regisztráció érkezett.

A két évvel ezelőtti első alkalommal mintegy 1400-an vettek részt az Magyar Labdarúgás Fórumán.

„- Decemberben a vártnál többen regisztráltak, s miután az a tapasztalat, hogy a fórum napjának közeledtével felgyorsulnak a jelentkezések, javasoljuk az érdeklődőknek, hogy időben biztosítsák helyüket a konferenciára. Az első fórum a résztvevők számát tekintve szép sikerrel zárult, az eddigi visszajelzések alapján hasonlóan jelentős részvételre számítunk a január 16-i rendezvényen is” – mondta Pfeifer Katalin, a rendezvény főszervezője az mlsz.hu-nak.

Az egész napos előadássorozatra a belépés ingyenes, mindössze a szövetség honlapján elérhető regisztrációs lapot kell kitölteni.

Az eseményen szó lesz többek között az utánpótlás és a női futball helyzetéről is.

Gavalovits Sándor