Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La liga: Rayo győzelemmel zárult a 18. forduló

Egy mérkőzés még hátravolt a spanyol bajnokság 18. fordulójából, bár mindenki a zürichi Aranylabda díjátadóját várta, miközben Madridban lejátszották a Rayo Vallecano – Getafe soros bajnokit.

A forduló előtt a két csapat egymás mögött helyezkedett el a tabellán, a hazaiak kilencedik, a Getafe pedig tizedik helyen tanyázott. A mérkőzés végét jelentő sípszó után kicsit változott a helyzet, mivel a hazai alakulat megszerezte a győzelmet, és ezzel felugrott a 7. helyre, ami a bajnokság erősségét tekintve igen jó pozíció.

A mérkőzés első félórájában Alhassane “Lass” Bangoura, és Piti becenévre hallgató Fransisco Medina Luna találataival kettő nulla volt az eredményjelzőn, ami az első félidőben nem is változott (2-0).

A második játékrész elején Piti újfent örülhetett góljának, jól játszottak a hazaiak (3-0). A vendégek szórványos támadásai elhaltak a támadó harmad előterében, az öt kapura lövésüket három alkalommal kellett hárítania Rubennek a Vallecano 28 esztendős hálóőrének. Ebből csupán egyet nem tudott megfogni, a 65. percben ugyanis a vendégek Alcacer révén megszerezték a szépítő találatot, talán felcsillant valami reménysugár (3-1), de hét percre rá Michel pirosat kapott egy szabálytalanságot követően, ekkor végleg elszálltak a vendégek reményei.

Összességében jobb volt a Rayo, többet birtokolták a labdát, kétszer annyi lövést zúdítottak Moya kapujára, mint a Getafe. Miguel Angel Ayza Gamez játékvezető négy perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést, amelyet megérdemelten nyertek meg a Vallecano 3:1 arányban.

Rayo Vallecano – Getafe 3:1 (2:0)

Gólszerző: Lass 14’, Piti 28’, 48’, ill. Alcacer 65

Cserenkó Szabolcs