Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Véget ért a görög csoda

Oroszország magabiztos győzelemmel biztosította helyét az U19-es Európa-bajnokság döntőjében, miután 4-0-ra legyőzték a torna házigazdáját, Görögországot.

Kép: www.uefa.com

Kép: www.uefa.com

Nagyon nehezen indult a találkozó. A halálcsoportot jobb gólkülönbségével megnyerő Oroszország kezdett valamivel jobban, ők birtokolták többet a labdát. Hiába azonban a kezdeményező készség, igazi helyzetekig csak a görögök jutottak. Két lehetőségük is volt az első játékrészben, amelyekre csak az utolsó pillanatokban tudott reagálni az orosz gárda, de gólt ők sem tudtak elérni – 0-0-ra végződött az első játékrész. Annyira visszafogottra sikerült az első, annyira csattanósan indult a második fele a mérkőzésnek. Mindjárt a második félidő 5. percében megszületett az első gól: Chernov egy szögletből volt fejjel eredményes. Az oroszok viszont nem adtak időt a görögöknek, hogy feldolgozzák ezt a számukra sokkoló eseményt, hanme addig ütötték a vasat, amíg az meleg volt.

Két perccel később jó helyen szereztek labdát az orosz támadók, majd egy remekül kivitelezett kontrával mattolták a görög védelmet – Gasilin fejezte be az akciót, 2-0-ra vezetett Oroszország. Innentől már kezdett eldőlni a találkozó. A görögöknek kellett volna nyitniuk, de az ő játékstílusuktól kicsit távol áll a bátor támadó futball. Védelmük viszont hozta azt, amit előzetesen vártak tőle. A 64. percben Sheydaev belőtte a harmadik orosz gólt, majd a 79. percben jött a negyedik – Chernov duplázott, kialakítva ezzel a 4-0-ás végeredményt. A mérkőzéshez hozzá tartozik még, hogy Tselepidist a 68. percben kiállították, de erre nem lehet fogni semmit görög részről. A házigazdák tehát kiestek az elődöntőben, és nem tudták megismételni elődeik 2004-es felnőtt kontinenstornán aratott sikerét. Oroszország viszont bizakodhat, ellenfelük vagy az általuk a csoportban már legyőzött Spanyolország, vagy az A-csoportot simán nyerő Franciaország lesz.

Oroszország – Görögország 4-0
G.: Chernov (50., 79.), Gasilin (52.), Sheydaev (64.)

Baranyai Balázs