Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL-selejtező: A Debrecen biztató döntetlent ért el idegenben

A hajdúsági együttes Lettországban lépett fel az Európa Liga-selejtezőjének 2. fordulójában az odavágón. A Skonto Riga hamar hátrányba került, majd fordított a lett klub, végül Castilion nagyszerű cserének bizonyult!

Debreceni VSC_

A debreceni klub játékosai ünnepelhettek korábban gólt (forrás: haon.hu)

UEFA EURÓPA LIGA-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ODAVÁGÓ

Skonto Riga (lett) – Debreceni VSC 2-2 (1-1)
Helyszín: Riga, Skonto Stadions
Vezette: Mads-Kristoffer Kristoffersen (DEN)
Gólszerzők: Karasausks (27′, 47′), ill. Tisza (9′), Castilions (72′)
Sárga lapok: Kozlovs (77′), Timofejevs (81′), Murillo (90+3′) ill. Tisza (33′), Jovanovic (40′), Korhut (64′), Mészáros (89′), Brkovic (90+1′)

Skonto Riga: Pavlovs – Sorokins, Rode, Timofejevs – Visnakovs, Kozlovs, Murillo, Jermolajevs – Karasauskas, Kovalovs, Gutkovskis (Isajevs 57′)
Vezetőedző: Tamaz Pertia (grúz)

Debreceni VSC: Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut – Szakály, Varga, Tisza (Szécsi 81′) – Balogh (Horváth 90+3′), Sidibe (Castilion 71′), Bódi
Vezetőedző: Kondás Elemér

A találkozón nem kellett túlzottan sokat várni arra, hogy megszülessen az első gól, aminek a magyar drukkerek örülhettek! A 9. minutumban Balogh nagyszerű meglátását és a jól kivitelezett beadását követően Tisza vágta be a labdát a léc alá, igaz, az említett elemet is érintette a játékszer, de a lényeg a gól ténye (0-1)! A hazai együttes mezőnyben jobbnak tűnt, de kapura veszélyes nem igazán tudott lenni a lett klub. Majd szinte a semmiből, a 27. percben jött az egalizálás. Karasausks volt eredményes a védelem kavarodása közepette (1-1). A játékrész végéhez érve Tisza ismételten betalálhatott volna, de lökete a kapufán csattant.

A fordulás után nem indult fényesen a játékrész a Debrecen számára. A 47. percben a fordítást ünnepelhette a lett csapat, amikor ismét Karasausks volt eredményes. A támadó jó indítást kapott, majd verte meg védőit, végül pedig Verpeczen emelte át a labdát, ami a kapuban landolt (2-1). Az 54. percben a hajdúsági együttes majdnem egyenlített – Jovanovic beívelése nyomán Sidibe fejelte Szakály elé a labdát, utóbbi a játékszert át is emelte a kapuson, de a gólvonalnál mentett egy védő. A következő percben Balogh passza után Sidibe járt közel a gólszerzéshez – a labda alig ment mellé. Egyre jobban nyomott a Debrecen, nagyon érett a magyar klub találata. A 66. perc legelején debreceni ziccer maradt ki, amikor egyedül bújt ki Bódi, viszont a lövését kivédte Pavlovs. Nagyszerű cserének bizonyult a Debrecen csapatánál Castilion, aki rögtön pályára lépését követően célba vette a kaput! Elsőre még mentett a lettek hálóőre, majd a fiatal holland másodjára már betalált, ezzel egalizálva (2-2)! Óriási helyzet maradt ki a 76. percben a hazaiak révén. Ekkor Karasausks bombázott kevéssel a kapu fölé. A végéhez közeledve próbált kontrákat vezetni a hazai csapat, míg a Debrecen előtt is adódott több lehetőség a gólszerzésre, de már egyik oldalon sem született találat. A hajdúsági együttes megnyerhette volna a meccset, de azért a két idegenben szerzett gól sem rossz a visszavágóra tekintve.

Nagy Dávid