Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Az MLSZ fellebbez, Blatter nem toleráns

A hír, miszerint a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani a románok elleni világbajnoki selejtezőt a szurkolókat és az MLSZ vezetését is váratlanul érte. Joseph S. Blatter, a Nemzetközi szövetség első embere is megszólalt.

 „Derült égből villámcsapásként ért minket a hír. A Magyar Labdarúgó-szövetség nagyon sajnálja, hogy a szurkolók egy csoportjának viselkedése miatt ilyen súlyos büntetést róttak ki a magyar válogatottra. Eltúlzottnak érezzük a szankciót, és mindenképpen fellebbezünk” – reagált Sztancsik Tamás, az MLSZ sajtófőnöke a nemzetisport.hu-n.

Az egyetlen megoldás, hogy nagyon kemény szankciókat hozunk [a rasszizmus elleni harcban] – és a szankciónak pontlevonásnak vagy valami hasonlónak kell lennie” – nyilatkozta Joseph S. Blatter, a FIFA elnöke, „Nem lehetünk toleránsak a rasszizmussal szemben, abszolút nem” – tette hozzá Blatter nemrég, miután a Milan egyik felkészülési meccsén Kevin-Prince Boateng azőt ért rasszista inzultus miatt levonult a pályáról.

A szövetség fellebbezése miatt nem biztos, hogy marad ez az ítélet, ám addig hivatalosan a zárt kapus mérkőzés, és a 40.000 frank büntetés van érvényben.

Gavalovits Sándor